Etkinlikte farkındalık yaratılmasına katkıda bulunmak ve kök hücre bağışlamak için İZELMAN Genel Müdürü  Burak Alp Ersen, Grand Plaza Genel Müdür Yardımcısı Hakan Kılıç, İZBELCOM Genel Müdür Yardımcısı Emir Cömert, İZELMAN Genel Müdür Yardımcısı Serkan Uçma, Dora Bebek için kan ve kök hücre bağışında bulundular.

FARKINDA OLMAK HAYAT KURTARACAK

İzmir Gündemi'nden Ayberk Kara'nın haberine göre Dora'nın babası Serdar Turan, “Süreç aslında hiç beklemediğimiz şekilde başladı. Biz oğlumun karın ağrısıyla gittik Tepecik Araştırma Hastanesine ve dalak büyümesiyle karşılaştıklarını söylediler. Ardından bir şüphelerinin olduğunu söylediler ve ek tetkikler yapıldı. Ondan sonra 3 gün hastanede yattıktan sonra  doktorumuz bize “ikinci Öykü Arin vakası” olduğunu söyledi.  Lösemi hastası olduğunu belirttiler. O günden sonra tedavilere başladık. Birçok zaman hastanede yattık. Bazı zamanları da evde geçirdik. En son 15 Temmuz günü biraz fenalaştı. 5 gün yoğun bakımda kalmak zorunda kaldı. Sonrasında oğlum tekrardan hastanede kaldı. Şu anda 3 gündür ev istirahetinde. Yarın yie kontrlümz var. Doktorlar bize yüzde 100 uygun donörün bulunması gerektiğini söylediler. Öykü Arin bildiğimiz kadarıyla annesinden uygun olan donörle hayata tutundu.  Annesinin iliğinin yüzde 98.5 oranında tutması onları için çok büyük şans oldu. Fakat benim bildiğim kadarıyla benim çocuğuma tutma oranı yüzde 38. Nasıl olacak ne olur beklemedik ve biz sesimizi herkese duyurmak için harekete geçtik. Öykü Arin’in annesiyle çocuğumun annesi telefonda görüştü. Bu konuyla alakalı konuşmuşlar. Biz ne öğrensek de hepsi boş. Bizim için tek önemli olan şey uygun donörü bullmak. Bizim halkımızın bilinçli olması lazım. Bu güne kadar düzenli olarak kan versem de hiç kök hücre bağışında bulunmamıştım. Korkulacak bir şey yok. Hepinizi kan vermeye davet ediyoruz.  Aşkla Gültepe ekibinin ve Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının destekleri için çok teşekkür ederiz.

'İYİ HABERLER DUYACAĞIZ'

Etkinlikte kök hücre bağışında bulunan  İZELMAN Genel Müdürü Burak Alp  Ersen,“Bugün Dora bebeğe umut olabilmek için Gültepe’ye geldik. Ülkemizde özellikle Öykü Arin için düzenlenen kampanyanın ardından kök hücre bağışı konusunda duyarlılık önemli ölçüde arttı. Öykü’müz için güzel haberleri aldık. Bugün de Dora bebeğimiz özelinde yeni bir kampanya başlattık. Başta tüm İzmirliler olmak üzere herkesi özellikle kök hücre bağışı yapmaya davet ediyorum. Bu bağış sonrası toplanan veriler Kızılay’a ait bankada kayda alınıyor. Aslında bu mücadele Dora bebek özelinde tüm ihtiyaç sahiplerinin sorunlarının çözümüne yönelik bir mücadele. İnanıyorum ki kısa zaman içerisinde Dora bebek ve diğer çocuklarımız için iyi haberler duyacağız” açıklamarında bulundu.

'ELİMİZDEN GELEN HER ŞEYİ YAPACAĞIZ'

İZBELCOM Genel Müdür Yardımcısı Emir cömert “Bugün Gültepe’ye geldik Dora kardeşimize umut olalım hayat olalım diye kök hücre bağışımızı yaptık. Öncelikle kendisine acil şifalar diliyorum. Biz elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız. İlk önce kök hücre bağışladık ama elimizden gelen başka şeyleri de  yapacağız. Öncelikle arkadaşlarımıza, şirketimizdekilere Dora’ya umut olmaları için çağrıda bulunacağız.  Biz de umut olalım biz de ümit olalım biz de hayat olalım” dedi.Etkinlik ile ilgili görüşlerini belirten Grand Plaza Genel Müdür Yardımcısı Hakan Kılıç “Bugün burada çok güzel bir dayanışma örneği var. Öykü arin bebek sağlığına kavuşma umudu doğduğu için çok mutlu olduk. Bugün de Dora bebekin hayata tutunması için buraya geldik. Burada çok güzel bir birlik beraberlik var bu duyarlılığı tüm vatandaşlarımızın göstermesini istiyoruz. İnşallah Dora bebek de hayata tutunacak. Buradan tekrar çağrıda bulunmak istiyorum. Sizlere de burada olduğunuz için tekrardan teşekkür ediyorum” dedi.

'HEP BERABER UMUT OLACAĞIZ'

Etkinlik alanında açıklamalarda bulunan İZELMAN Genel Müdür yardımcısı Serkan Uçma, "Buraya Dora Bebek için umut olmaya geldik. İlk olarak İzmir'de sonrasında da tüm Türkiye'de bağışlar ile Dora bebeği kurtaracağız. Buradaki kalabalık bunun en önemli göstergelerinden biri. Bizler de elimizdeki imkanları sonuna kadar kullanacak ve toplumumuzun duyarlılığı ile birlikte mutlu sona ulaşacağımıza inanıyorum. Destekte bulunan herkes çok teşekkür ediyorum" diyerek konuşmasını sonlandırdı.