İzmir Büyükşehir Belediyesi binasının 5. katının tavanında sert esen rüzgar dolayı çökme meydana geldi. Tüm Bel Sen, büyükşehir belediyesi çalışanları için sağlıklı ve güvenli çalışma koşullarının hızlıca sağlanmasını istedi. 

Bugün İzmir'de etki olan şiddetli rüzgar ve fırtına hayatı olumsuz etkilerken, kamu binaları da hava koşullarından etkilendi. Konak'ta bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 5. katının tavanında da şiddetli rüzgardan dolayı çökmeler oluştu. İmar bölümünün yer aldığı kattığı çökme sonucu kimse yaralanmazken maddi hasar oluştu. 

Oluşan çökme ile birlikte tekrardan İzmir Büyükşehir Belediyesi binasının iş güvenliğine ait soru işaretlerini gündeme getirdi. Büyükşehir Belediyesinde örgütlü Tüm Bel Sen İzmir 1 Nolu Şube'nin sekreteri Birkan Acar, yaşanan durumun binada çalışan kamu emekçileriin deprem konusundaki güvenlik kaygılarını doğruladığını ifade ederek "Binada çatlaklar var, çalışanlar endişeli. Sağlıklı ve güvenli çalışma koşulları yaratılması bir tercih değil zorunluluktur. Bizler bu sürecin takipçisi olacağız. Çalışanların önceliği ciddiye alınana ve bu konuda gerekli tedbirler alınıp çalışanların kaygıları giderilinceye kadar gerekirse fiili bir mücadele sergileyeceğiz" dedi. 

EVRENSEL

Editör: Haber Merkezi