Bornova Belediyesi, hem sokak havyanlarını koruyor hem de bu konudaki yasal müeyyideleri ve cezaları da hatırlatan yayınlar yapıyor. Sokak hayvanlarının tedavilerini ve kısırlaştırma işlemlerini düzenli olarak yapan Bornova Belediyesi, hayvan ambulansı, sokak hayvanları kliniği, beslenme odakları ve kedi evi gibi hizmetleriyle can dostlarının yardımına koşuyor. Rehabilitasyon Merkezi’nde modern ameliyathanelerde yaralı hayvanların tedavisi tamamlanarak alındıkları yere bırakılıyor.

Hayvan ambulansı günde ortalama 10 sokak hayvanını bulundukları yerden alıp Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü’ne getiriyor.

Büyükpark içinde yapılan klinikte, gönüllü hayvanseverler tarafından getirilen kedilerin kısırlaştırma işlemi gerçekleştiriliyor. Vatandaşların sokak hayvanları ve sahipli hayvanlarla ilgili şikayetleri de yerine gidilerek değerlendiriliyor.

Bornova Belediyesi, sokak hayvanlarına yönelik olarak verdiği hizmetlerin kalitesini artırmak için Pınarbaşı’nda Kedi Köpek Rehabilitasyon Merkezi’ni de hayata geçirdi. Merkez, sokak hayvanlarının daha iyi şartlarda tedavi edilmesi ve normale dönmeleri için kullanılıyor.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, geçen 4.5 yıllık sürede sokak hayvanlarıyla ilgili vicdanları kanatan görüntülerin oluşmaması için önemli projeler ürettiklerini söyleyerek, “Bütün canlıların dünya üzerinde iyi yaşamaya hakkı var. Sokaklarımızda en çok gördüğümüz kedi ve köpeklerin daha sağlıklı olmaları çocuklarımızın, çevremizin daha sağlıklı olması demek. Bornova sokak hayvanlarının da evi. Veterinerlik hizmetlerinin verilmesinde çalışan arkadaşlarımıza, bu konuda bizimle işbirliği yapan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi