İZ GAZETE- İz Gazete’nin ‘Biz Varız’ dayanışma kampanyasına destek vermek için düzenlediği 6 saatlik ‘Dayanışmayı Büyütüyoruz’ yayını başladı.

Açılış konuşması yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer kampanyanın öneminden bahsederek, “İçim içime sığmıyor çok heyecan verici bir birliktelik. İnsan evladı birlikte yaşam konusunda demokrasiyi keşfederek yaşamaya başlamışsa çok büyük. İzmir; dayanışmanın demokrasinin, birlikteliğin kalesidir. Öte yandan bu sayede yerel basının ne kadar kıymetli olduğunu anladık. Onlar gücümüze güç katıyorlar. Tüm Türkiye’ye işbirliği ortaya çıkacak İzmirliler birbirine omuz verecek ve en çok buna ihtiyacımız var. Emek veren herkese teşekkür ederim.”

‘BUGÜNE KADAR 68 BİN PAKET ULAŞTIRDIK’

Halkın Bakkalı’nda bulunan paketlerden bahseden Tunç Soyer, “Belediyemizin güçlü bir veri tabanı var. Öncelikle İzmir’in arka mahallerine giderek, onlara dokunacağız demiştik. Adil bir paylaşım olmadan yapamayız. Bu paketler en çok ihtiyaç sahibi olanlara gidiyor. Korona nedeniyle yeni işsizler ortaya çıkmaya başladı, o yüzden dayanışma sayısını arttırmamız lazım. Bugüne kadar 68 bin paket ulaştırdık. Gerçekten bir küresel tsunami bekliyor bizi. Virüsün vurduğu insanlar ekonomik krizler yaşayacaklar. Bu ağı büyütmemiz lazım. Bu büyük krizle başa çıkmak mümkün değil. O yüzden farkındalığı büyütmek önemli bir değer taşıyor” diye konuştu.

Köy-Koop İzmir Birliği Başkanı Neptün Soyer de düzenlenen kampanyaya katılım gösterdi. Neptün Soyer, canlı yayında ikinci paketten 103 tane paket aldıklarını söyleyerek, “Halkın bakkalında satılan Kooperatif  ürünleri İzmir Köy Kop Birliği olarak 103 tane tarımsal kalkınma kooperatifiyiz. İzmir’de sadece 30 bin tane tarlada üreten küçük aile çiftçisi demek.  Bizler üretmeye devam ediyoruz. Bugün burada görev veren herkese teşekkür ederiz. 103 Kooperatifimiz adına 2. paketten 103 tane satın alıyoruz.” dedi

Toplanan yardım paket miktarının canlı olarak İzmirlilerle paylaşılacağı yayın, 'Tarihi Havagazı Fabrikası’ndan gerçekleşirken, dayanışma kampanyası İlkay Akkaya, Levent Üzümcü, Misket Dikmen, Onur Akın, Seçkin Öner, Sunay Akın, Ümit Kartal ve Zeynep Altıok’un sunumuyla gerçekleşecek. 6 saat sürecek olan dayanışma yayını, İz Gazete’nin Facebook ve Youtube hesaplarından canlı olarak izlenebilecek.

Editör: Haber Merkezi