Facebook'ta üye sayısı 9 bine yaklaşan Bucalılar grubu, yeni bağış kampanyası ile Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi gören ihtiyaç sahibi çocuklara destek oldu. Kampanyaya farklı miktarlardaki bağışlarıyla katılan üyelere teşekkür etmek için bir kahvaltı etkinliği düzenleyen Bucalılar grubunun sözcüsü Baki Kanıcı, genci yaşlısı 150 ilçe sakinin bir araya geldiğini ve Bucalılık ruhunu yeni kuşaklara aktardığını dile getirdi.

BUVAK Başkan Vekili Mustafa Varhan ile irtibata geçerek Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ndeki ihtiyaçları belirlediklerini anlatan Kanıcı, sadece 1 ayda yaklaşık 10 bin lira toplayarak gerekli malzemeleri satın aldıklarını söyledi. Düzenledikleri kampanyalarda kimsenin parayı görmediğini anlatan Kanıcı, bir havuz oluşturduklarını ve herkesin imkanları ölçüsünde bağış yaptığını ifade etti. Kanıcı, "BUVAK bizim için servislerin acil ihtiyaçlarını çıkardı. Sayfamızda duyurduk ve 1 ayda topladığımız bağışlarla 2 buzdolabı, 10 ateş ölçer ve 10 tansiyon aleti ile 120 paket çocuk bezi aldık. Aynı markadan aynı malzemeleri en uygun fiyata alabileceğimiz yeri araştırdım. Güzel sponsorlarımız da var. Bize ellerinden gelen desteği sağladılar" diye konuştu. Bağışçılara teşekkürlerini ileten Kanıcı, alınan malzemelerin hafta içi hastaneye teslim edileceğini duyurdu.

Grup üyelerine sağladıkları bağışlarla bugüne kadar yapılanları da anlatan Kanıcı, "Sizler çok güzel işlere imza atıyorsunuz. Bu kış birlikte ihtiyaç sahibi evlere odun, kömür dağıttık. Otizmli çocuklar için özel eğitim sınıfı açtık. Farklı gelişen çocuklarla birlikte uçurtma şenliği düzenledik. Yeni projeler üretmeye devam ediyor ve Bucalılık ruhunu yaşatıyoruz. Komşumuz açken tok kalmama ilkesini tüm dünyaya anlatmak istiyoruz. Çocuklarımızı bu bilinçle yetiştiriyoruz bu ruhu onlar da yaşatsın istiyoruz" dedi.

DHA

Editör: Haber Merkezi