Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan, Buca’daki 3 Fidan Anıtı’nda düzenlenen tören ile anıldı. Anma programı, CHP Buca Gençlik Kolları yönetiminde yer alan gençlerin düzenlediği tiyatro gösterisi, şiir ve türkü dinletisiyle son buldu.

Buca Belediyesi Yüzme Havuzu Konferans Salonu’nda düzenlenen anma töreninde ilk olarak Gezmiş, İnan ve Aslan’ın ‘Mahkeme Salonu’nda yaptıkları son konuşmaları tiyatro gösterisiyle canlandırıldı. Katılımcıların duygu dolu anlar yaşadığı tiyatro gösterisinin ardından tören, şiir dinletisi ve Yılmaz Korkmaz ile Evren Karakellece’nin türküleriyle son buldu. 

Hafızalarında Gezmiş, İnan ve Aslan’ın anıları varken asla umutsuzluk ve yılgınlığa düşmeyeceklerini söyleyen CHP Buca İlçe Gençlik Kolları Başkanı İrem Gökmen, “Bugün burada Türkiye'nin yakın tarihinin kara lekelerinden biri olan, yüreklerde ve vicdanlarda dinmeyecek bir sızı bırakan Denizlerin katledilişinin 50. yılı. Tam 50 yıl önce bugün, 5 Mayıs'ı 6 Mayıs'a bağlayan gece üç fidan, üç devrimci genç, cunta tarafından idam edildi. Onlar ömürlerinin baharında, emperyalizme karşı tam bağımsız Türkiye için mücadele ederken ölümsüzleştiler. Haksızlığa, hukuksuzluğa ve yoksulluğa karşı gencecik ömürlerini bir mücadele bayrağına dönüştürdüler. Onlardan sonra on binlerce Deniz, Hüseyin ve Yusuf doğdu bu topraklarda. ‘Asmayalım da besleyelim mi?’ diyen zalimlere inat isimleri türkü, son sözleri ise bu düşü paylaşanların andı oldu. Mirasları bugün de binbir türlü baskıya ve tiranlığa direnenlere ışık olmaya devam ediyor.  Belleğimizde onların anıları varken, bizlere de asla umutsuzluk ve yılgınlığa düşmek yok” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi