Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi ve Atlas Sağlık Eğitim Vakfı tarafından, hastane çalışanlarının, yatan hastaların ve refakatçilerinin kitap okumasını teşvik etmek amacıyla, her katta oluşturulan kitaplıklarda değerlendirilmek üzere kitap toplama kampanyası başlatıldı. Proje kapsamında hastane çalışanları, hastalar ve dileyen herkes hastaneye kitap bağışında bulunabilecek. Okunmuş ya da yeni kitap bağışında bulunmak isteyenler Hastane Başhekimliği ya da Eğitim Hemşireliği Birimlerine kitap bırakabilecek veya kargo ile gönderebilecek. 

Hastane Başhekim Yardımcısı aynı zamanda Atlas Sağlık Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Op. Dr. Sırrı Sorguç, "Hem hastanede çalışıp hem de yönetim kurulu üyesi olmam dolayısı ile hastanemizde başlatılan kitap toplama kampanyasına vakıf olarak destek olmaya karar verdik. Genel amacımız sağlık ve eğitim alanlarında kalıcı eserler bırakıp uzun vadede başarılı çalışmalara imza atmak. Bu projenin hem eğitim hem de sağlık içerikli olması bizi cezbetti. Ayrıca ilerleyen dönemlerde de hastanemize birçok farklı projelerde de destek olmaya devam etmeyi düşünüyoruz. Okuyan Hastane olarak amacımız, hastanemizde bu tarzda sosyal alanları kurarak okuma oranını arttırmak. Bunun yanında tedavi gören hastalarımızın kitap okurken bir nebze de olsa hastalıklarından uzaklaştırarak onların ruhen rahatlamalarını sağlamak ve kişilerin kitaplara erişimini kolaylaştırmak. Dileyen herkesi kampanyamıza katılmaya davet ediyorum" dedi.

Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Hilmi Güngör ise "Atlas Sağlık Eğitim Vakfı'na hastanemize yapacakları bu güzel desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Hastanemizde hasta ve yakınlarının, çalışanlarımızın kitap okuyabilmesi için kitaplıklar oluşturuyoruz. Bu kitaplıklarda değerlendirilmek üzere çok fazla kitap desteğine ihtiyacımız var. Evde okunmuş ya da yeni olan her türlü kitaplarınızı hastanemize bağışlayarak Okuyan Hastane Projemize destek olabilirsiniz. Destek verecek olan herkese şimdiden teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi