İZMİR'in Buca İlçesi'ndeki bir evde meydana gelen patlamada 39 yaşındaki Ekrem Cire öldü, annesi 64 yaşındaki Müşerref Cire ve ağabeyi 40 yaşındaki Fikret Cire yaralandı. Yıkılan evin enkazında yapılan incelemede, kutular içinde barut ile havalı tüfekler için üretilen ve havada patlayan, içi barut dolu hedefler bulundu.


Bugün saat 11.45 sıralarında Buca Ufuk Mahallesi'ndeki 869 Sokak'ta bulunan tek katlı evde patlama meydana geldi. Evin çatısının havaya uçtuğu, duvarlarının yıkıldığı patlamada, içeride bulunan ve av malzemeleri satışı yapılan bir işyerinde çalışan Ekrem Cire öldü, annesi Müşerref Cire ile ağabeyi Fikret Cire ağır yaralandı. Yaralılardan Müşerref Cire, Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi'ne, oğlu Fikret Cire ise Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. 2 yaralının da durumlarının ağır olduğu belirtildi. Patlama nedeniyle çevredeki evlerin camları kırıldı, bir minibüs de hasar gördü. Ölen Ekrem Cire'nin annesi Müşerref Cile ile bu evde, ağabeyinin ise başka bir yerde yaşadığı belirtildi.

EVDE BARUT VE HAVALI TÜFEK HEDEFİ BULUNDU

Olayın ardından, evdeki patlamaya neyin neden olduğunu belirlemek için polis ve itfaiye ekipleri çalışma başlattı. Evde inceleme yapmak üzere İzmir Emniyeti Terörle Mücadele Şubesi'nden bomba imha uzmanları da çağırıldı. Enkazda, bomba dedektörü köpek de kullanılarak yapılan aramada kutular içinde barut ile havaya fırlatılıp, havalı tüfekler ile ateş edildiğinde ses çıkararak patlayan, içi barut dolu hedefler bulundu. Patlamaya bunların ateş almasının yol açtığının sanıldığı belirtildi.


 

Editör: Haber Merkezi