Buca Belediyesi, bu yıl üçüncüsünü düzenleyeceği Neşeli Otlar Festivali ile Nif Dağı’nın lezzetli otlarını Karacaağaç Köyü’nde tüm İzmirlilerle buluşturacak. Yöresel ot yemekleri kültürünü tanıtmak ve yaşatmak için düzenlenecek festival, 2 Nisan Pazar günü saat 11.00’de başlayıp saat 17.00’ye kadar sürecek.

Köy halkı tarafından organik zeytinyağı ile hazırlanacak birbirinden lezzetli yemeklerin rekabet edeceği festivale, halk oyunları gösterileri de renk katacak. Festivalde, Buca’nın köylerinde yetişen organik ürünler, kurulan köy pazarında görücüye çıkacak.

Şehrin yorucu havasından kurtulup, Karacaağaç Köyü’nün eşsiz doğasında temiz havanın keyfini yaşamak isteyen tüm İzmirlilerin davetli olduğu festivalde, Nurhayat Bayturan, Prof. Dr. Dursun Eşiyok ve Nuran Erden’in gerçekleştireceği “Otlarımızda sürdürülebilirlik ve daha iyi pazarlama çalışmaları” konulu söyleşi de yer alacak. Şenlikte, TRT Halk Müziği sanatçısı Sabahattin Gülümser’de neşeli ezgiler eşliğinde muhteşem bir konser verecek.

3. Neşeli Otlar Şenliği’nin bir diğer renkli etkinliğinin ise ünlü gurme Huriye Erman’ın Karacaağaç otlarından yapılabilecek lezzetli yemek tariflerini paylaşacağı mutfak atölyesi olacak.

Buca Belediyesi, gösteriler, konserler ve onlarca etkinliğin yer aldığı şenliğe katılmak isteyen vatandaşlar için festival günü saat 10.00’da Belediye hizmet binası önünden ücretsiz servis kaldıracak. 

Editör: Haber Merkezi