Eğitim Sen üyeleri, Başbakan Binali Yıldırım'ın, “2019 yılının sonuna kadar ikili eğitimi sona erdireceğiz ve tam gün eğitime geçeceğiz. Bundan sonra çocuklarımız öğleyin okulda olacaklar, çalışanlar gibi öğlen yemeklerini yiyip akşam eve gidecekler” açıklamasına dikkat çekti.

Bu açıklama sonrasında, Buca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu dönüşümlerin yapıldığını söyleyen üyeler, Buca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün kimseye sormadan ve okullara hiçbir yatırım yapmadan bu çalışmaları yaptığını ve yetkili sendika olduğumuz halde kendilerine bilgi verilmemesini eleştirdiler. 

Okulların tekli eğitime geçirilmesi ile ilgili velilerin, öğretmenlerin, öğrencilerin, eğitim sendikalarının, konunun uzmanlarının hiçbir konuda görüşlerinin alınmadığı, ikili eğitimden, hiçbir hazırlık yapılmadan tekli eğitime geçilmeye çalışıldığı belirtildi.

Tekli eğitime geçilebilmesi için öncelikle okulun fiziki koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini ve öğretmenlerin norm fazlası olmamaları için yeni dersliklerin yapılması gerekmektiğini söyleyen üyeler, öğrencilerin dinlenme ve yemek saatlerinde zaman geçirebilecekleri fiziki imkânların oluşturulması gerektiğini söyledi. 

Sendika, Buca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bu yatırımları yapmadan, okulların fiziki koşullarını tekli eğitim yapılmaya uygun hale getirmeden yapmaya çalıştığı bu dönüşümün ilerde telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğuracağına dikkat çekti.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü, okullara gerekli yatırımı yapamaya, eğitim öğretimin tüm taraflarıyla; öğrenci, veli, öğretmen, eğitim sendikaları ve konunun muhatabı kim varsa hepsi ile bu süreci planlamaya çağıran sendika üyeleri, 'Eğitim Sen 5 Nolu şube olarak, Buca ilçesindeki okullarda hiçbir planlama yapılmadan, bir kuruş yatırım yapılmaksızın sadece yaptık- oldu demek için yapılmaya çalışılan bu dönüşümü kabul etmiyoruz.' açıklamasında bulundu.

 

 

 

Editör: Haber Merkezi