İstanbul Küçükçekmece'de 5 yaşındaki bir çocuğa cinsel istismarda bulunulmasının ardından vatadanşların isyanı devam ediyor. Sosyal medya hesaplarının yanı sıra birçok ilde vatandaşlar çocuk istismarına tepki göstermek için eylem yaptı. Buca Belediyesi çalışanları İstanbul'da yaşanılan çocuk istismarına karşı tepkilerini gösterdi. Belediye önünde toplanan çalışanlar çocuk istismarına karşı basın açıklamasında bulunarak, sessiz eylem yaptı. Buca iş yeri baştemsilcisi Özlem Doğan yaptığı basın açıklamasında, devletin reddettiği araştırma önergelerinin de altını çizdi.

Yapılan basın açıklaması şu şekilde:

"Bugün İnsanlığın tekrar tekrar öldüğüne bir kez daha şahit olmanın derin bir üzüntüsünü yaşamaktayız.

Bu nedenle hepinizi  10 Saniye susmaya davet ediyorum Tıpkı hükümetin Çocuk istismarı karşısında sustuğu gibi.

Aslında bizim burada başlattığımız o yavrucağımızın sessiz çığlığıydı. Sessizlikle başlayan eylemimiz , git gide artacak, ses vereceğiz hem de çığ gibi büyüyen öfkeleri temsilen  kulakları sağır edercesine ses vereceğiz.

Bugün burada kör ve sağır olmuş vicdanlara sesimizi duyuracağız.

SUSMAYACAĞIZ !   MASUM ÇOCUKLAR İÇİN SUSMAYACAĞIZ!

Çünkü yavrucak sesini duyuramadı.Çığlık attı belki ama duyurumadı sesini, Belki belki de korktu önce gözleri doldu, sonra derin derin içini çekti ve göz yaşları sel oldu oluk oluk akmaya başladı.

Belki de yapmayın diye yalvardı ama dinletemedi küçücük sesiyle, küçücük bedeninin direnememesi gibi …

Yine duyuramadı sesini o büyük büyük makam odalarında onlarca korumalarıyla  oturan amcalara teyzelere. Bir kereden bir şey olmaz zihniyetine duyuramadı sesini.  

Bizler çaresizliğimize isyan ederek Birilerinin bir şeyler yapmasını beklemekten başka bir şey yapamıyoruz.

Kınama dan başka elinden hiç bir şey gelmeyen bir toplum olduk. Biz vatandaşlar çaresizliğimizi , üzüntümüzü haykırmaktan başka bir şey elimizden gelmiyor .

Ya Hükümet: Reddettiği araştırma önergeleriyle, kurulmasını istemediği komisyonlarla bunlara neden sessiz kalıyor anlamak mümkün değil. Halkının can mal ve namus güvenliğinden sorumlu Sosyal Devlet Minik yavrularına sahip çıkmıyor.

Çocuğunun teni tahriş olmasın diye deterjanını bile özenle seçen bir anneye çocuğunun böyle bir ahlaksızlığa kurban gittiğini ve çocuğunun artık olmayacağını, saçlarını okşayamayacağı, ödevini yapıp yapmadığını soracağı bir evladının artık olmadığını kim söyleyecek?

Her vahim olay da yüreklerimizin sıkışıp nefessiz kalmamıza şahit olduk

Sonrasında da unuttuk Münevver’leri leylaları özgecan ları

Bu kin ve öfke bir sonraki mazlum a kadar sönecek susacak

Meclis’te önergeler reddedilip sus pus olmuş ülkeyi yönetenler

Mesele kınamak değil, mesele gerekli önlemlerin alınıp, bu canilere gün yüzü göstermeden zindanlarda aç susuz ömür tüketmesini sağlamaktır.

Mesele zihniyet meselesidir, mesele eğitim meselesidir, mesele toplum vicdanını harekete geçirmek meselesidir."

Editör: Haber Merkezi