Buca Belediyesi’nin Çamlıkule Kültür Sanat ve Spor Merkezi’nde faaliyetini sürdüren “Eşya ve Giyim Bankası” binlerce kişiye umut oluyor. Hayırsever vatandaşlarla ihtiyaç sahiplerini bir araya getiren Eşya ve Giysi Bankası’ndan 3 yılda 11 bine yakın yakın vatandaşa eşya ve giysi desteği aldı. Banka özellikle ilçede eğitim görmek için gelen üniversite öğrencilerinin eşya ihtiyacında ilk başvurduğu nokta haline geldi. Banka, Kurban Bayramı öncesi Buca’da imalatını sürdüren bir firmanın 1000 ayakkabıdan oluşan bağışıyla hareketli günler yaşıyor.

Bucalıların kullanmadıkları ev eşyalarını bağışlayarak çok daha fazla ihtiyaç sahibini mutlu edebileceğini belirten Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, “Geliri olmayan ya da dar gelirli vatandaşlarımız ise ihtiyaçlarını en uygun koşullarda karşılayacak yerler arıyor. Belediye olarak, bu uygulama ile her iki tarafı buluşturan bir hizmet veriyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızdan ve bağışçı firmalardan duyarlılık bekliyoruz. Bağışçı bir firmamız bayram öncesi 1000 ayakkabı göndererek Bankamızın ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yüzünü güldürdü. İmkanları uyan tüm firmaları hemşerilerimizin yüzünü güldürmeye davet ediyorum” diye konuştu.

bağışları Eşya ve Giyim Bankası veya Buca Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne teslim edilebilirken, ev eşyası bağışları için Hafta içi saat 08.00 – 17.00 saatleri arasında 439 10 10 ( 1224-1223) no’lu telefondan yetkililere bildirilmesi halinde evlerden teslim alınabiliyor.

Editör: Haber Merkezi