Biat değil inat sloganıyla 3’üncü kez yapılacak olan KeçiFest, 26-28 Ağustos tarihleri arasında tarihi ve doğal güzelliklerin birleştiği İzmir’in Efes Pamucak Sahili’nde yapılıyor. Festivale, 3 gün boyunca binlerce kampçı ve müzikseverin katılması bekleniyor.

Zülfü Livaneli ve Ercan Kesal’ın özel konukları arasında yer alacağı KeçiFest’in açılış günü olan 26 Ağustos Cuma günü, Pentagram, Moğollar, Perdenin Ardındakiler, Dedublüman, Sedef Sebüktekin ve Batu Akdeniz sahne alacak. KeçiFest, 27 Ağustos Cumartesi günü Hayko Cepkin, Yüksek Sadakat, Ozbi, Niyazi Koyuncu, Mavi Gri, Mengene ve Erol Bayrakoğlu konserleri ile devam ederken, 28 Ağustos Pazar günü Feridun Düzağaç, REDD, Bulutsuzluk Özlemi, Şanışer & Sokrat ST, Aylin Aslım ve The Madcap konserleriyle son bulacak.

“İNADINI, UMUDUNU KAP, KEÇİFEST’E GEL”

Türkiye’nin sanat ve performans festivali olmak üzere yola çıkan KeçiFest, sanatçıların, organizatörlerin ve hatta katılımcıların elinden gelen desteği sunarak birlikte yaratıp birlikte sahiplendiği bir organizasyon olmasıyla benzerlerinden ayrılıyor. Gönüllü festival çalışanı olan İmececi Keçiler ile inadını ve umudunu alıp festivale gelen Katılımcı Keçiler, 45 ilde birebir ve birlikte yürütülen gönüllü çalışmalarla her gün daha da çoğalıyor.

BİR BİLET ALANA BİR BEDAVA

Festival katılımcıları, Efes Pamucak Sahili’nde müzik edebiyat, sinema, tiyatro, sahne performansları, stand up gösterileri, yoga, dans, heykel, pandomim, seramik, oyun ve söyleşilerle dolu günler geçirecek. Bubilet ve Biletix üzerinden satışa sunulan festival biletlerinde kısa bir süreliğine 1 alana 1 bedava kampanyasından yararlanmak mümkün.

KeçiFest’in sahnesi Odeon, etkinlik çadırı Celsus ve festival alanı Agora olarak belirlendi.

Kapı açılışının saat 12.00 olarak planlandığı festival alanında yiyecek ve içecek standları gün boyu hizmet verecek. Katılımcıların yiyecek, içecek, ilaç, parfüm, böcek ilacı ve 100 ml’den büyük kozmetik ürünler getirmesinin yasak olduğu festival alanında katılımcılara bilet sınıfına göre bileklikler takılacak. Alan görevlileri, sağlık personelleri ve güvenlik görevlileri festival süresince her an hazır bulunacaklar.

KEÇİFEST NEDİR?

KeçiFest, 2021 yılında Türkiye’nin sanat ve performans festivali olmak üzere yola çıktı ve bir kamp festivali olma yolunda ilerliyor. KeçiFest, tüm sanat alanlarında sanatçılara kucak açan bir festivaldir. KeçiFest, kültür ve sanat alanında on yıllara uzanan ve biriken sorunlara duyarsız kalmaz, bu darboğazı ve sorunlar silsilesini ciddiye alarak çözümün parçası olmaya çalışır. KeçiFest, bir imecedir. Sanatçıların, organizatörlerin ve hatta katılımcıların elinden gelen desteği sunarak birlikte yarattığı, birlikte yücelttiği, birlikte sahiplendiği bir değerdir. Bu nedenle KeçiFest’in bir değil, pek çok fikri ve kimliği vardır. Katılımcılarını, yılda en az bir kez ve en az 3 gün boyunca konserler, film gösterimleri, tiyatro oyunları, söyleşiler ve etkinliklerde bir araya getirir. KeçiFest, düzenlendiği yerin yerel dinamikleriyle el ele yürümeyi, yerel ekonomik kalkınmayı ve kültür/sanat üretimini teşvik etmeyi görev bilir. Yalnızca kendisi için değil, KeçiFest ondan faydalanmak isteyen herkes için bir kapı görevi görür.

Editör: Haber Merkezi