İzmir’in Buca ilçesine bağlı Gediz Mahallesi’nde gençlerin yüzde 90’nı uyuşturucu madde bağımlısı. Uyuşturucu satışının yapıldığı mekan ve adresler semt halkı tarafından bilinmesi ve ihbar edilmesine rağmen hiçbir müdahalenin yapılmaması dikkat çekiyor. Uyuşturucu ağını anlatan K.S., ve E.T., satışa bilinçli bir şekilde göz yumulduğunu iddia etti.

‘EVLERİNDE SATIYORLAR’

14 yaşında iken uyuşturucu kullanmaya alıştırıldığını ve 2 ay önce son verdiğini belirten K.S., (18) uyuşturucuyu ilk kez Gediz Mahallesi’nde bulunan 30 yaşlarındaki Roman Yusuf’tan aldığını ve bu şahsın hala uyuşturucu sattığını kaydetti. Yadigar lakaplı Adanalı bir şahsın ve 25 yaşlarında isminin Fırat olduğunu ve mahallede Canpolat lakabıyla bilinen bir gencin de, uyuşturucu madde sattığını söyleyen K.S., “Bunlar uyuşturucuyu Gediz Mahallesi’ndeki evlerinde satıyor” dedi. K.S., Yadigar ve Fırat isimli uyuşturucu satıcılarını polislerle mahallede sohbet ederken gördüğünü iddia ederek şunları söyledi: “Polis Yadigar ve Fırat’ın uyuşturucu sattığı binanın bulunduğu yolun başında sürekli bekliyor. Bu binadan uyuşturucu alanları gözaltına alırken, binaya hiç müdahale etmiyor.”

GENÇLERE BİLİNÇLİ SATILIYOR

Gediz Mahallesi’nde Mefail (50) adlı şahsın ailesi ile birlikte 2 katlı inşaat halindeki evlerinde eroin satışı yaptıklarını söyleyen K.S., “1 yıl önce mahalle sakinleri eroin sattıkları için bu binayı ateşe vermeye kalktı. Ama polis halkın binayı yakmasına engel oldu” diye konuştu. K.S., Mefail’in çocukları uyuşturucuya alıştırmak için eroini ilk anda ucuza sattığını söyledi. Gediz Mahallesi’ne bonzai ve jameyikanın İzmir’in Konak ilçesine bağlı Çimentepe Mahallesi’nden geldiğini aktaran K.S., Çimentepe’de Kuşcu lakaplı şahsın 10 TL karşılığında bonzai sattığını, kendisinin de iki buçuk ay önce Kuşcu’dan bonzai aldığını söyledi. Bonzai ve Jameyika denilen uyuşturucu maddesine para yetiştiremediğini dile getiren K.S., şunları söyledi: “2 ay boyunca sokaklarda kaldım. Evimden para çalıp uyuşturucu alıyordum.” Gençlere bilinçli bir şekilde uyuşturucu madde satıldığına dikkat çeken K.S., “Artık uyuşturucu kullanmamalarını, hayatlarını karartmamalarını istiyorum” diye seslendi.

HER SOKAKTA EROİN…

Gediz Mahallesi’nde bir inşaat alanında rastladığımız E.T., (21) isimli genç mahallenin her köşesinde, her sokağında rahatlıkla eroin ve esrar satışı yapıldığını söyledi. E.T., satıcıları ihbar etmeye çalışanların ise uyuşturucu baronları tarafından tehdit edildiğini, hatta fiziki şiddetle karşılaştığını söyledi.

Gediz Mahallesi’ndeki gençlerin yüzde 90’nının uyuşturucu kullandığının altını çizen E.T., mahallede her sabah saat 11:00’de satışların başladığını söyledi. Kopi lakaplı şahsın eroinin gramını 450 TL karşılında sattığını, satışı da araba ile mahallelerde yaptığını belirten E.T., satışların çok rahat bir şekilde telefon üzerinden yapıldığına da dikkat çekti.

DİHABER

Editör: Haber Merkezi