TBMM Mülteci Hakları Komisyonu Üyesi CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu ve CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Seferihisar Doğanbey açıklarında 4'ü çocuk 9 mültecinin ölümüyle sonuçlanan tekne faciasının ardından, kaza yerine gelerek incelemelerde bulundu. Faciadan kurtulan 12 mülteciyi ziyaret eden milletvekilleri, Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Mustafa Deniz'den olayla ilgili bilgi aldı.

Acıların son bulmasının zamanının geldiğini söyleyen Demir, "Bugüne kadar 3 bin 600 civarında insan kayboldu. Özellikle Ortadoğu insanı burada maalesef umuda giderken boğuldu. İnsanlık birçok şey kaybetti ve kaybetmeye de devam etmekte. Maalesef ikinci dünya savaşından bu yana en büyük göç ve mülteci sorunu yaşıyor dünya. Bir an evvel Suriye'deki, Ortadoğu'daki savaşın bitmesi, insanların barış ve güvenli bir ortamda yaşaması için gerekenlerin yapılması gerekiyor. Biraz önce kurtulan mültecileri gördük, gerçekten çok acı durumdalar. Eşlerini kaybetmişler, çocuklarını kaybetmişler ve bundan sonra ne olacağının endişesini yaşıyorlar. Sanıyorum onları mülteci kamplarına gönderecekler. Umutsuzluk devam ediyor" dedi.

Demir ayrıca, sabah 04.30'da 6 kişi kapasiteli tekneye 22 kişinin bindirilmesinin faciaya davetiye çıkardığını söyledi.

Hükümetin bu konuda sessiz kaldığını söyleyen Purçu da, "Son dönemde sıkça olduğu gibi yine bugün de acı bir tabloyla karşı karşıyayız. Bir yandan terör olayları diğer yandan mülteci dramları haberleri almaya devam ediyoruz. Ama hükümetin hiçbir sorumlusu, hiçbir yetkilisi kalkıp, 'biz bunlardan sorumluyuz, teröre, mülteci meselesine çözüm üretemiyoruz', diyemiyor. Dolayısıyla ülkem adına bugün de çok üzgünüm, yine kara bir gün. Bu hükümet döneminde vatandaşlarımız ölümlere alıştı. Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan vatandaşlarımızın içinde güven kalmadı, herkes birbirinden çekinir duruma geldi, sağlıklı düşünen sayısı azaldı. Ekonomimizin gidişatı belli, demokrasinin gidişatı belli, özgürlüğün gidişatı belli, politikalarımızın gidişatı belli, terör olaylarının gidişatı belli, mülteci olaylarının gidişatı belli, dövizin-altının gidişatı belli, vatandaşın aldığı maaşın gidişatı belli, emeklinin hali belli, memurun işçinin hali belli, nereye gidiyor bu memleket?" diye konuştu.

 

 

Editör: Haber Merkezi