İzmir açıklarında meydana gelen 6,9 büyüklüğündeki deprem ve devam eden artçı sarsıntılardan dolayı zarar gören Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi’nin yataklı servislerindeki hastalar Buca Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ve çevre hastanelere sevk edildi. 

Öte yandan İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ege Doğumevi ek binası da depremde hasar gördü.

Genel Sağlık İş Başkanı Zekiye Bacaksız konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Sağlık personelinin ve hasta vatandaşların can güvenliğinin tehlikeye atılması son derece endişe vericidir” dedi. 

Zekiye Bacaksız’ın açıklaması şöyle:

“2017 yılında yaptığımız açıklamada hastanelerin deprem tehdidi altında olduğuna dikkat çekmiş ve acil tedbirler alınması gerektiği konusunda Genel Sağlık-İş olarak uyarılarda bulunmuştuk. Ancak geçen üç yıl içinde hiçbir önlem alınmadığı gibi zaman içinde binalar yıpranmaya devam etmiştir.

İzmir’de dün yaşanan depremin ardından hastanelerin deprem güvenliğinin olmadığı gerçeği ile bir kez daha acı bir şekilde yüzleşilmiştir. Olası bir şiddetli deprem durumunda en çok ihtiyaç duyulacak olan sağlık personelinin yanı sıra, hasta vatandaşların da can güvenliğinin olmaması son derece endişe vericidir. Yine şiddetli bir deprem durumunda en çok ihtiyaç duyulan tesisler olan hastaneler, depremlerde ilk devre dışı kalan tesisler olmamalıdır.

İzmir’de dün meydana gelen depremde hasar gören binalar acilen incelenmeli, sağlık personelinin ve hasta vatandaşların can güvenliğinin sağlanması için acilen gerekli tedbirler alınmalıdır. Ayrıca Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğu gerçeğinden hareketle kamu hastanelerinde depremle ilgili risklerin ortadan kaldırılması için acilen önlem alınması ve afet yönetim modeli oluşturulması gerekmektedir.”

Editör: Haber Merkezi