İZ GAZETE - Gece saatlerinde evine bisikletle döndüğü esnada yola dik olarak yapılmış olan, bisiklet kullanıcılarının İzmir genelinde kabusu olan mazgallardan birine bisikletinin ön tekerinin saplanması sonucu kaza meydana geldi.

Bisikletin üstünden fırlayarak yere düşen yazarımızın dudağında yarık ve sol diz kapağında ezilme meydana geldi. Yazarımız İzmir genelinde yıllardır bisiklet kullanıcılarının kabusu olan yola dikine yapılmış mazgalların son kurbanı olmuş oldu.

Daha önce birçok yaralanmalı kazaya sebep olan bu mazgallar İzmir genelinde halen birçok noktada bulunuyor. M.Kemal Sahil Bulvarı'nda yeni yapılan alt geçitte de henüz yeni yapılmış olmasına rağmen bu durum ile ilgili başvurular ve şikayetler bilindiği halde yola dik yarıklı mazgallar kullanıldı.

Yazarımızdan aldığımız bilgiye göre mazgalların bisiklet kullanıcıları için oluşturduğu tehlike yıllardır çözülmeyen bir sorun. Bireysel olarak HİM üzerinden yapılan başvurular ile bazı noktalar giderilse de mazgalların bisiklet geçişine uygun olmayan yapısı belediyenin bisikletli ulaşıma yaklaşımı açısından doğrudan toplam bir çözüm getirmesi gereken bir konu. Yetkilileri ile iletişime geçtikleri her yerde bunu yıllardır dile getiren bisiklet kullanıcıları sorunun yıllardır çözülmediğini söylüyor.

Mazgalların bu yanlış yapısı sebebiyle yıllardır da bir çok bisiklet kullanıcısı yaralanmalı kazalar geçiriyor.

Tanzer Kanıt kaza ile ilgili sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı;

Evet bisiklet binmek güzel bir şey de... Bu adam ne diye ha bire belediyeyi eleştirip duruyor diye düşünenler olabilir. Bu yüzden olabilir mi? Akşam ulaşım aracım bisiklet ile eve dönüyorum ve bu mazgal ile karşılaşıyorum. Sonuç düşüyorum çünkü lastiğim o mazgalın içine girecek incelikte ve mazgalı yapanın bundan haberi yok... ve.... Şimdi ben kime hesap soracağım?

Yazarımıza geçmiş olsun diyor yetkilileri bu sorunun çözülmesi için göreve davet ediyoruz.