GİZEM TABAN/ İZ GAZETE- Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) İzmir Şubesi’nin, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğü ile ilgili kaza, olay ve usulsüzlüklere ilişkin yaptıkları açıklamaların ardından oluşan baskılar sürüyor. Sendikanın açıklamalarının ardından yaşanan sürgünleri dile getiren BTS İzmir Şubesi Hukuk, Toplu İş Sözleşmesi (TİS) ve İnsan Hakları Sekreteri Necat Sezginer, BTS Alsancak Temsilcisi Ünal Karadağ’ın hukuksuz bir şekilde sürgün edildiğini belirterek TCDD 3. Bölge Müdürü Murat Bakır, TCDD 3.Bölge Müdür Yardımcısı Ergun Yurtçu, Trafik ve İstasyon Yönetimi Servis Müdürü Mehmet Özaslan hakkında suç duyurusunda bulunduklarını ve yargı sürecinin başladığını açıkladı. 

‘SUÇ İŞLİYORSUNUZ DEDİK’

BTS İzmir Şubesi Alsancak Temsilcisi Ünal Karadağ’ın Malatya’ya geçici görevle gönderildiğini, daha sonra yapılan eylemler neticesinde sürgünün 3 aya düşürüldüğünü ve 3 ay dolmadan Ünal Karadağ’ın tekrar Malatya’ya naklinin çıkarıldığını söyleyen BTS İzmir Şubesi Hukuk, TİS ve İnsan Hakları Sekreteri Necat Sezginer, Karadağ’ın geri dönüşüne ilişkin açtıkları davayı kazanmaları sonrasında Karadağ’ın tekrar İzmir’e geldiğini ancak iş başı yaptıktan 1 hafta sonra TCDD 3. Bölge Müdürü Murat Bakır, TCDD 3. Bölge Müdür Yardımcısı Ergun Yurtçu, Trafik ve İstasyon Yönetimi Servis Müdürü Mehmet Özaslan’ın onayıyla Balıkesir’e 2 aylığına sürgün edildiğini öne sürdü. Sürgün kararının ardından, sendika olarak TCDD 3. Bölge Müdürü Murat Bakır ile görüştüklerini belirten Sezginer, “Konu ile ilgili bölge müdürü ile görüştük ve ‘Şu ana kadarki hukuksuzlukların sorumlusu siz değildiniz, genel müdürlüktü. Ama şu an yapılan hukuksuzlukta sizin imzanız var, bunun sorumlusu siz olacaksınız, suç işliyorsunuz’ dedik. O da ‘Yukarıdan emrettiler’ dedi. Biz, ‘Hukuksuz talimatı uygulamak zorunda değilsiniz, bunun sorumluluğu sizdedir’ desek de talimatı uygulayacaklarını ifade etti. Biz de dava açacağımızı söyledik” diye konuştu. 

‘BOYUN EĞMEYECEĞİZ’

Görüşmenin ardından TCDD 3. Bölge Müdürü Murat Bakır, TCDD 3.Bölge Müdür Yardımcısı Ergun Yurtçu, Trafik ve İstasyon Yönetimi Servis Müdürü Mehmet Özaslan hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirten Sezginer, “Suç duyurusunda bulunduktan sonra savcı bir iddianame hazırladı ve mahkemeye sundu, mahkeme de iddianameyi kabul etti. Şu anda TCDD 3. Bölge Müdürü Murat Bakır, TCDD 3.Bölge Müdür Yardımcısı Ergun Yurtçu ve Trafik ve İstasyon Yönetimi Servis Müdürü Mehmet Özaslan’ın görevi kötüye kullanmaktan 3 ile 6 ay arasında değişen hapis cezasından yargılanma süreci başladı. Ancak henüz mahkeme olmadı. Buradan çağrıda bulunuyoruz; “Haktan, hukuktan, adaletten ayrılmayın. Amirlerden, üst yöneticilerinizden, iktidardan gelen hukuksuz uygulamaların içerisine girmeyin. Bunun bedelini siz ödersiniz. Biz mücadelemizde kararlıyız, hukuki süreci de sonuna kadar sürdüreceğiz. Başka sürgünler de var, daha suç duyurularımız olacak. Her türlü hukuksuzlukta hukuka başvuracağız. Hukuksuzluğa boyun eğmeyeceğiz” açıklamalarında bulundu.

Editör: Haber Merkezi