SILA ARABACIOĞLU/ İZ GAZETE- TCDD Genel Sekreter İsmail Özdemir işe birlikte BTS şubeşerinden 8 üye ve yöneticileri sürgün ettiklerini 2021 yılının ilk günlerinde ise yönetici ve temsilcilerden 4 kişiyi daha sürgün ediliğini söylediler. Basın açıklamasını BTS İzmir Yönetim Kurulu Üyesi ve Kars'a sürgün edilen Mehdi Seyhan tarafından okundu. 

“TCDD SÜRGÜNLERLE ANILIR OLDU”

TCDD'nin bu acı olaylarla ve sürgünlerle anılır olduğunu belirten Mehdi Seyhan şunları söyledi:

"AKP, iktidara geldiği günden bugüne kadar geçen 18 yıllık süreçte, İBB’den birçok kişiyi TCDD yönetim kadrolarına atamıştır. Böylelikle TCDD gibi köklü bir kuruluş; kurumdan olmayan, yetkinlikleri ve liyakatı olmayan, demiryollarından anlamayan ve partizanca davranan siyasi kadroların insafına terk edilmiştir.. Ve bundandır ki, 18 yıllık bu süreçte; yüzlerce insanımızın ölmesine neden olan katliam da denilebilecek olan birçok kaza yaşandı" dedi.

SÜRGÜNLER ARKA ARKAYA

Seyhan, "BTS’nin genel sekreteri sürgün edildi, KESK’e bağlı Haber-sen Genel Sekreteri İbrahim Dağmatoğlu da Zonguldak’tan Şanlıurfa’ya sürgün edildi. Yine sendikal faaliyetlerinden dolayı Haber-sen 3 Nolu Şube yöneticileri ve üyeleri İzzettin Ekin ve Esra Ademhan ihraç edildi, ayrıca geçtiğimiz hafta da İzmir Tarım Orkam Sen Şube Yürütme Kurulu üyesi Ünal Kaymak çalıştığı Tarım İl Müdürlüğü tarafından açığa alındı" dedi.

'HUKUKSUZ OLDUĞU ORTADA'

Seyhan ayrıca, “Bunun hukuksuzluk olduğu açıkça ortadadır; 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunundaki memurun ve sendika yöneticilerinin güvencesi hakkındaki maddeler, bu sürgün ve ihraç kararlarıyla yok sayılarak suç işlenmektedir.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi