MİHRİCAN CANDEMİR / İZ GAZETE- İz Televizyonu’nda Özgür Coşkun’un sunduğu Özgür Coşkun ile Sektör programının konuğu İzmir Mali Müşavirler Odası Değişim Grubu Başkan Adayı Ali Yenidoğan ve Mali Müşavir-Değişim Grubu Sözcüsü Hakan Ceylan oldu. Meslektaşlarının yaşadığı sorunlara ve çözümlere değinen Ali Yenidoğan ve Hakan Ceylan 15 Mayıs’ta gerçekleşecek olan seçim için meslektaşlarına çağrı yaptı.

‘MESLEKTAŞ ODAKLI YÖNETİM’

Meslektaşlarının sorunlarına değinen ve hedeflerinden bahseden Mali Müşavir-Değişim Grubu Sözcüsü Hakan Ceylan, “Bizim en büyük projelerimiz arasında olan Nispi Temsil Sistemi vardır. Biz Değişim Grubu olarak istisnasız bu sistemi savunuruz. Alt kurullara da atamalı kurullara da aynı sistemi uyguluyoruz. Değişim Grubu meslektaş odaklı, mesleki sorunları bilen ve bu sorunları çözmek için var olan bir gruptur. Ciddi anlamda mesleki sorunlarımız var örneğin; haksız rekabet, stajyerlerin durumu, mesleğimize olan saygınlık vb. yıllardır bu sorunların mücadelesini veriyoruz. Bizim mesleğimize saygınlığı kazandırmak için adayız. Sadece odaya değil, Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği’nin (TÜRMOB) yönetimine de adayız. Bizim ufkumuz geniş, hedeflerimiz büyük. Bizim hedefimiz TÜRMOB” şeklinde konuştu.

‘EN GÜÇLÜ ADAY GRUBU’

Şeffaf oda ve dürüst yönetim vaadiyle aday olduklarını söyleyen İzmir Mali Müşavirler Odası Değişim Grubu Başkan Adayı Ali Yenidoğan, “Değişim Grubu tecrübesiyle, dürüstlüğüyle ve çalışkanlığıyla şu an odanın en güçlü aday grubudur. Bunu da sağlayan benim ekip arkadaşlarımdır. Değişim Grubu elinden geldiğince meslektaşına ulaşmaya çalışan bir gruptur. Umut ediyoruz ki meslektaşlarımız bizi anlarlar. Değişim Grubu’nun yapmak istedikleri; şeffaf oda, dürüst yönetim anlayışı ve meslektaşın odaya geri dönüşünü sağlamaktır. Biz birlikte çıkıp kamuoyuna kendimizi ifade edeceğiz. Projelerimizden birisi şudur; 13 Haziran bizim doğum tarihimizdir. Biz o gün çıkacağız kendimizi ifade edeceğiz ve kamuoyuna anlatacağız. Değişim Grubu meslektaşın yanında olacak ve meslektaşlarının sorunlarıyla ilgilenecek” ifadelerini kullandı.

‘MESLEKTAŞI ROBOTLAŞTIRDIK’

Mesleki sorunlara değinen Değişim Grubu Sözcüsü Ceylan, “En büyük sorunumuz haksız rekabettir. Bu haksız rekabeti meslektaşlarımız kendi aralarında yapıyorlar. Ayrıca yeni işe başlayan, stajı biten meslektaşlarımın belgesini almak için ödeyeceği rakam 8 bin 600 lira. Çok ciddi bir rakam. Bu durum haksız rekabete zemin hazırlıyor. Projelerimiz arasında bu mağduriyeti gidermek için planlarımız da var” dedi. Meslektaşların robotlaştığını söyleyen Değişim Grubu Başkan Adayı Yenidoğan, “e-Birlik bizim için kurtuluş yoludur ve bu işin başında duracak olan kişi çok önemlidir. Ayrıca bizim en büyük meselemizden birisi de idareyle kavga etmek. Çünkü bizim şu anki yönetim anlayışı alt tabandaki meslektaşa popülizm yapmakla ilerliyor” şeklinde konuştu.

‘MESLEKTAŞ ODAYA KÜSTÜ’

Sorunların çözümlerinin kendilerinde olduğunu belirten Ceylan, “Odamızı boş bırakmamak, sahipsiz bırakmamak lazım. Meslektaş odaklı yönetim anlayışı ile biz bu odaları yönetmek için varız. Meslektaşlarımız odaya küstü. Bizim amacımız küskün meslektaşlarımızı odaya geri kazandırmak. Sorunları biliyoruz, çözümlerini de biliyoruz ve çözümler bizde” diye konuştu.

‘GÜVEN PROBLEMİNİ ÇÖZECEĞİZ’

Vakıf kurma projesinden bahseden Yenidoğan, “Bu vakıflara yapılan bağışlar ile birçok kurumlar büyüyor. Biz niye büyütmeyelim? 8 bin 800 kişi var bu kurumda. Biz diyoruz ki oda bunu yapacak. Daha öncesinde sermayemiz, değerimiz yoktu. Şimdi oda binamızın değeri bu işi yapabilecek durumda. Bu vakıf kurulduğunda devamı gelir. Sadece dürüst ve güvenilir arkadaşların olması gerek. Bizim, odaya güven konusunda sorun yaşadığımızı düşünüyorum. İlk önce bu güven problemini çözeceğiz daha sonrasında bu vakfı hayata geçireceğiz. Bu işin başında olmaktan da hakikaten mutlu olurum” dedi.

‘DEĞİŞİM BÜROYLA BAŞLAR’

Meslektaşlarına çağrı yapan Ceylan, “Tüm meslektaşlarımızı yarın genel kurula, Pazar günü sandığa bekliyoruz. Hem sandığa hem mesleğe sahip çıkmaya çağırıyoruz. Bir oy çok şeydir. Değişim senle başlar, değişim büroyla başlar diyoruz. O yüzden gelin birlikte yönetelim. Bu meslek bizim. Biz şeffaf bir yönetim anlayışı ile geliyoruz” diye konuştu. Kendi iradeleri ile oy kullanmalarını söyleyen Yenidoğan, “3 yıl sonra bu işi yapamıyorsak biz bırakırız. Lütfen gelirken kendi iradeleriyle oy kullansınlar. Biz akıl veren bir kitleyiz” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi