Borsa İstanbul’da gong, Türkiye’nin en büyük çelik ihracatçılarından, 6 kıtada 140 ülkeye ihracat yapan Kocaer Çelik için çaldı. Ek satış hariç, yüzde 20,02'si halka arz edilen ve halka arz büyüklüğü açısından yılın en büyük halka arzı olan Kocaer Çelik’in yatırımcılar için ayırdığı paylara 1,21 kat fazla talep gelmişti. Şirket, 30 Haziran 2022 tarihi itibarıyla Borsa İstanbul Yıldız Pazar’da, "KCAER" koduyla işlem görmeye başladı. 

Borsa İstanbul’da düzenlenen Kocaer Çelik Halka Arz Gong Töreni’ne; Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun, Kocaer Çelik Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kocaer, QNB Finansinvest Genel Müdürü Pamir Karagöz ve şirket yetkilileri katıldı. 

ERGUN: BU YIL HALKA AÇILAN 23. ŞİRKET

Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun, gong töreninde yaptığı konuşmada, şunları söyledi: “Kocaer Çelik, Ege Bölgemizde, çelik ihracatında ilk sırada yer almaktadır. Kurumsallaşmaya ve markalaşmaya önem veren çok değerli bir şirketimizdir. Halka arzdan elde ettiği gelirle gerçekleştireceği yeni yatırımlarıyla katma değerli ürünlerinin payını artırırken, ülkemize de döviz girdisi sağlamaya devam edecektir. Kocaer Çelik, bu başarılı faaliyetlerinde, bundan sonra, halka arz ile gelen yeni ortaklarının desteğini hep yanında hissedecektir.

Kocaer Çelik, bu yıl halka açılan 23. şirketimiz oldu. Böylece 2022 yılın ilk yarısında 23 şirketin halka arzını gerçekleştirmiş ve 10 milyar TL’nin üzerinde bir halka arz tutarına ulaşmış olduk. Kocaer Çelik, Yıldız Pazar’da işlem görecektir. Borsamız endekslerinden BIST Sınai, BIST Metal, BIST İzmir gibi endekslerimizde yer alacaktır.

Kocaer Çelik, 1,5 milyar TL’nin üzerinde halka arz tutarı ve 45 binin üzerinde yatırımcıya gerçekleştirilen satışla başarılı bir halka arz gerçekleştirdi. Bu başarılı halka arz sürecinde emeği geçen herkese, tüm şirket çalışanlarına, aracı kuruma, teşekkür ediyorum. Sermaye piyasalarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Kocaer Çelik’e, Borsamız ailesine hoş geldiniz diyorum.”

'GÜÇLÜ BİR MİRAS BIRAKIYORUZ'

Gong töreninde konuşan Kocaer Çelik Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kocaer ise şunları söyledi: 

“Kocaer Çelik’in 60 yılı aşan tarihinde önemli dönüm noktalarından birine geldik. İnsana ve doğaya saygıyı, kesintisiz ilerlemeyi ve sürdürülebilir büyümeyi odağına alan Kocaer Çelik’in, başarılarını geniş kitlelerle, yerli ve yabancı yatırımcılarla paylaşmak ve geleceğe köklü ve güçlü bir miras bırakmak amacıyla yaptığımız halka arz başarıyla sonuçlandı. Halka arzdan elde edeceğimiz gelirle katma değerli ürün çeşitliliğimizi ve kapasitelerimizi arttırırken, güneş ve rüzgârdan ürettiğimiz enerji kapasitemizi de arttıracak, böylece kullandığımız enerjinin tamamını yenilenebilir ve kendi kendine üretebilir olma hedefine ulaşacağız. Kurumsal ve bireysel yatırımcılara gösterdikleri ilgi nedeniyle çok teşekkür ediyorum. Yeni hissedarlarımızın bize duyduğu güven ve verdikleri güçlü destekle küresel rekabet kapasitemizi arttıracağımıza ve sürdürülebilir kârlı büyüme performansımızın daha da güçleneceğine inancımız tamdır.  

Öncelikle Sermaye Piyasası Kurulu ve Borsa İstanbul’a teşekkür etmek istiyorum. Kocaer Çelik’in bugünlere gelmesinde emeği ve katkısı olan çalışma arkadaşlarıma, bize her zaman güvenen müşterilerimize, tedarikçilerimize ve tüm paydaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Halka arz sürecini yöneten QNB Finansinvest’in değerli yönetici ve uzman ekibine, bize destek veren tüm iş ortaklarımıza teşekkür ediyorum. Kocaer Çelik’in halka arzı, ekonomimize, sektörümüze, sermaye piyasalarına hayırlı, uğurlu olsun.”  

QNB Finansinvest Genel Müdürü Pamir Karagöz, törende yaptığı konuşmada şu bilgileri verdi: “Demir çelik sektörünün çelik profil segmentinde Türkiye’nin önde gelen firmalarından birisi olan Kocaer Çelik’in halka arzını tamamlayarak, sermaye piyasalarımıza kazandırmanın ve 2022 yılının en büyük halka arzını gerçekleştirmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Kocaer Çelik halka arzında yatırımcılar tarafından gösterilen teveccüh, bu halka arzın, sermaye piyasalarımız için ne kadar önemli olduğunun göstergesidir. Bireysel yatırımcılar kategorisinde talepte bulunan 45 binin üzerinde yatırımcıdan tahsisatın 1,19 katı talep gelmiş ve yatırımcılar %98,50 oranında pay almaya hak kazanmıştır. Yurt içi kurumsal yatırımcılardan 1,22 kat, yurt dışı kurumsal yatırımcılardan ise 1,35 kat talep gelmiş, halka arz toplamda 1,542,750 milyon TL ile 1,21 kat talep ve 45 binin üzerinde yatırımcı ilgisi ile tamamlanmıştır.” 

Kocaer Çelik hakkında:

Temelleri 1960 yıllarında atılan Kocaer Çelik, 533 milyon dolarlık cirosu ile İzmir’in Aliağa bölgesinde yıllık 800 bin ton kapasiteli 3 adet Çelik Profil Fabrikası, 100 bin ton kapasiteli 1 adet Galvaniz Fabrikası, 120 bin ton kapasiteli 1 adet Çelik Servis Merkezi tesisi ve yaklaşık 13 milyon Kwh’lik elektrik üretimi ile toplam üretiminin yüzde 90’ını 6 kıtada 140 ülkeye ihraç etmektedir. Böylelikle ülkemizin alanında en büyük ihracatçısı konumunda yer almaktadır. Demir çelik sektöründe katma değeri yüksek, inovatif ürünleriyle global pazarlarda yer alan, ulusal ve uluslararası pek çok ödülü bulunan Kocaer Çelik, 2018, 2019, 2020 ve 2021 yıllarında üst üste demir-çelik ve çelik profilde Ege Bölgesi’nin ihracat şampiyonudur. Birleşik Krallık’taki Mymetal şirketiyle yurtdışı dağıtım ağını kurarak da sektöre öncülük eden Kocaer Çelik, yurt içinde ve global pazarlarda enerji nakil hattı, güneş enerjisi altyapısı, yapısal çelik, ulaşım, madencilik, tünel, gemi inşa, tarım, makine imalat, savunma sanayi gibi çeliğe ihtiyaç duyulan her alanda 12 binin üzerinde ve 60’a yakın farklı kalitede kimyasal kompozisyon içeren çeşitli cins, ebat ve kalınlıklarda ürün segmentiyle çözüm ortağı olmaktadır. Odağına insana ve çevreye saygıyı alan Kocaer Çelik, insan ve iş yönetim etkinliği global standartlarda olan, her alanda sürdürülebilirlik hedefiyle hayata geçirdiği Kocaer Yönetim ve Mükemmellik Sistemi’nin rehberliğinde stratejilerini belirlemektedir. Sektörde yeşil enerji dönüşümünün önemli öncülerinden olan Kocaer Çelik, çevresel, sosyal ve ekonomik sürdürülebilirlik ilkeleriyle faaliyet göstermektedir.

Editör: Haber Merkezi