Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, yükselen Bornova Markası’nı “Girişimcilik ve Kalite” başlıklı derste anlattı.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü öğrencilerinin dersine girdi. Başkan Atila, 4. Sınıf ve yüksek lisans öğrencilerine Bornova’yı “Marka Kent” yapma hedefi doğrultusunda yaptıkları çalışmaları anlattı.

Katılımcılığı ilkesini yönetim anlayışının ilk sırasına koyduklarını dikkat çeken Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Yenilikçilik ve inovasyonun olmazsa olmazımızdır” dedi. Bornova ve Bornova Belediyesi olarak en büyük güçlerinin ilçenin genç nüfusu olduğunu ifade eden Başkan Atila, “Bornova, başta Ege Üniversitesi olmak üzere köklü eğitim kurumları, sanayisi ve kültürel zenginlikleri ile çok yönlü bir kent. Bu özellikler Bornova’yı diğer kentlerden bir adım öne çıkarıyor. Biz de Bornova Belediyesi olarak yaptığımız yatırımlar ve hayata geçirdiğimiz projeler ile kentimizi geleceğe hazırlıyor, her yönüyle marka değerini arttırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

GEREKTİĞİNDE “HAYIR” DİYEBİLMELİYİZ

Spordan sanata, fiziki yatırımlardan sosyal projelere son 3.5 yılda yaptıkları çalışmaları anlatan Başkan Olgun Atila, öğrencilerin sorularını da yanıtladı. Bir Belediye Başkanının herşeyden önce kamu yararını ve kentini düşünmesi gerektiğini söyleyen Atila, “Siyasetçi, günlük düşünmemeli, gerektiği zaman ‘Hayır’ demeyi” bilmeli. Ancak bu şekilde başarılı olabilir, halkın bizlere verdiği sorumluluğu yerine getirmiş oluruz.” dedi.

KEYİFLİ VE FAYDALI BİR DERS OLDU

Yaklaşık 1.5 saat süren dersin sonunda, aynı zamanda Bornova Kent Konseyi Başkanlığı görevini de yürüten İktisat Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ayşen Ayten Kaya, Başkan Olgun Atila’ya teşekkür plaketi verdi. Dersin çok keyifli ve verimli geçtiğini ifade eden Kaya, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’yı fakültelerinde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

Editör: Haber Merkezi