Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın, köylünün emeğinin karşılığını alması, tüketicinin de sağlıklı ve ucuz sebze ve meyvelere kavuşmasını sağlamak için başlattığı kooperatif çalışmaları sonuç verdi. Bir süredir hazırlıkları devam eden Bornova Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kuruldu. Başkan Atila’nın daha aday adayıyken kurulması için çalışmalara başladığı kooperatif, köylülerin güçlerini birleştirdi.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın öncülüğünde başlatılan kooperatifleşme çalışmaları sayesinde ilçedeki köylüler güçlerini birleştirdi. Bornova’nın sonradan mahalle olan köylerinde tarımsal üretim yapan çiftçiler Bornova Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ni kurdu. Bornova Belediyesi Meclis Salonu’ndü gerçekleştirilen ilk genel kurulda yönetim kurulu üyeleri ve kooperatif tüzüğü de belirlendi. İlk Genel Kurul’a Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın yanısıra CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Harun Uysal, Bornova Ziraat Odası Başkanı Cengiz Derici, çiftçiler ve vatandaşlar katıldı.

Genel Kurul’da yönetim kurulu üyeliklerine Mustafa Bahşi, Mustafa Akar ve Arif Göksel Eralp, Denetleme Kurulu üyeliklerine de Yaşar Göktaş, Servet Ali Çınarve Hüseyin Topuz seçildi. Üst Birlik Temsilciliği’ne de Bornova Ziraat Odası Başkanı Cengiz Derici getirildi. Bilim ve Danışma Kurulu oluşturulmasına da karar verilen Genel Kurul, seçilen yönetim ve denetim kurulu üyelerinin 3 yıllığına görev yapmasına karar verdi.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Genel Kurul’un açılışında bir konuşma yaparak, çiftçilerin ürünlerini kooperatif çatısı altında üretmesinin önemine dikket çekti. Başkan Atila, “Sonradan mahalle olan 12 köyümüzde, tarımsal üretim konusunda sağlanacak birliktelik ürünlerin en iyi şekilde değerlendirilmesine katkıda bulunacaktır. Bu birliktelik aynı zamanda köylerimizdeki doğal güzelliklerin İzmirli hemşehrilerimiz tarafından tanınmasına da yarayacaktır. Turizm de gelişecektir. Bornova Belediyesi olarak her zaman üreticilerimizle beraberiz. Onların ürünlerinin tanıtılması, alınması, farklı yerlerde pazarlanması konusunda üzerimize ne düşürse yapacağız. Bu kooperatifin kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır da Bornova’da çiftçilerin kurduğu bir kooperatifin ilk genel kurulunda bulunmaktan gurur duyduğunu söyledi. Sındır, “Bizim kültürümüzde imece kavramımız var. İzmir’de de kooperatifçiliğin çok başarılı örnekleri var. Yerel yönetim bu işin lokomotifi. Belediye Başkanımız üniversitemizle birlikte elele verip ciddi bir yönetim başarısını şimdiden ortaya koydu. Bundan hiç şüphem yok. Bu kooperatifin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Harun Uysal, Türkiye’ye de örnek olacak bir model olduğunu söyleyerek, Bornova Tarımsal Kalkanma Kooperatifi’nin arkasında Boronva Belediyesi ve Ege Üniversitesi’nin olmasının büyük bir güç olduğunu söyledi. Olgun Atila’nın Bornova Belediye Başkanı olması çiftçilerimiz için büyük bir şans. Bunun temelleri Olgun Başkan adayken atıldı. Daha ao zaman belediye başkanı değildi. Konuştuk ve bugün hayata geçti. Başta Başkanımız olmak üzere çaba gösteren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bornova Ziraat Odası Başkanı Cengiz Derici, kooperatifin gelişmesinden kendilerine ve muhtarlara büyük görevler düştüğünü, herkesin bu bilinçle çalışacağına inandığını söyledi.

Editör: Haber Merkezi