Bornova Belediyesi’nce bu yıl beşincisi düzenlenen Kiraz Festivali büyük bir coşkuya sahne oldu. Bornova Belediyesi’nin mahalle statüsü alan köyleri ekonomik ve sosyal olarak kalkındırmak amacıyla başlattığı ‘Doğa ve Köy Turizmi’ projelerinin ilki olarak hayata geçirilen Festival’in beşincisi de, başta Bornovalılar olmak üzere pek çok İzmirliyi Beşyol’da buluşturdu. Bu yıl Festival’in ilk iki günündeki etkinlikler Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı. İzmirlilerin Beşyol Kirazı’nı satın alma imkanı bulduğu Cuma ve Cumartesi günleri Festival heyacanı Bornova’nın merkezine taşındı. Festivale Başkan Olgun Atila’nın yanısıra MHP İzmir eski Milletvekili Murat Koç, İlçe Tarım Müdürü Ruhşan Özdemir Çiftçi, Bornova Ziraat Odası Başkanı Cengiz Derici, meclis üyeleri ve muhtarlar da katıldı.

EN GÜZEL KİRAZ SEÇİLDİ

Bornova Belediyesi’nin kaldırdığı servislerin yanı sıra kendi imkanlarıyla da festival alanına gelen vatandaşlar renkli bir gün geçirdi. Üreticiler Festival alanındaki stantlarında kirazlarını sergileyip satış yaptı. Renkli görüntülere sahne olan Festival’de Ege Yörükleri Kültür ve Dayanışma Derneği ile İzfem Halkoyunları Ekibi’nin folklör gösterileri büyük bir ilgiyle izlendi. Etkinlikte Selda Kesgi, Ceyhun Şişmanoğlu ve Bornova Band sahne aldı. ‘Kiraz Yetiştiriciliği Teşvik Yarışması’nda en güzel kirazlar belirlendi. Yarışma’da birinci Iraz Bahşi, ikinci Furkan Bahşi, üçüncü de Fatma Demir oldu. Ayrıca Festdival alanına gelen vatandaşlara çekilişle, çeşitli mutfak gereçleri hediye olarak dağıtıldı. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, alanda tek tek stantları gezerek vatandaşlarla sohbet ederken, eşi ile birlikte karanfillerle anneler gününü kutladı. Başkan Atila, İzmirlilerle birlikte gösterileri izledi.

Festival’in son gününde Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda Kiraz Festivali kapsamında sahneye çıkan Hüseyin Turan birbirinden güzel eserleri Bornovalılar ve İzmirliler için seslendirdi. Bornova TV’den de canlı olarak yayınlanan konseri dinleyenler Cumhuriyet Meydanı’nı doldurdu.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Bornova Cumhuriyet Meydanı’ndaki Hüseyin Turan Konseri’nde sahneye çıkarak Kiraz Festivali’ne katılan herkese teşekkür etti. İzmirlileri Bornovalı Türk Halk Müziği Sanatçısı Hüseyin Turan’la buluşturmanın onurunu ve gururunu yaşadığını belirten Başkan Atila, Anneler Gününü de sahneden kutladı. “Bütün annelerimizin ellerinden öpüyorum” diyen Başkan Atila, “Şu an aramızda olmayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım olmak üzere, bütün annelerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bizler annelerimiz sayesinde başarılı işler yapmaya çalışıyoruz” dedi. 

İzmirlileri Bornova Belediyesi’nin düzenleyeceği 19 Mayıs etkinliklerine de davet eden Başkan Atila, “15 Mayıs 1919’da Kurtuluş Savaşı’nın ilk kurşununun İzmir’den atıldığını unutmayalım. Birbirimize sahip çıkacağız, milli bayramlarımıza sahip çıkacağız, Atatürk’ü unutturmaya çalışanlara gücümüzü hep birlikte göstereceğiz” dedi.

Festivale katılan herkese teşekkür eden Beşyol Mahallesi Muhtarı Mustafa Bahşi, “Kiraz festivali sayesinde hem köyümüzü tanıtıyoruz hem de geliştirip güzelleştiriyoruz. Festivalimizin bundan sonra da gelişerek devam edeceğine inanıyorum. Başta Bornova Belediye Başkanımız Olgun Atila olmak üzere emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi