Bornova Belediyesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş mücadelesinin ardından Bornova’da olduğu 16-17 Eylül tarihinin anısını yaşatacak. 16-17 Eylül 1922 tarihinde Bornova’da Steinbuchel Köşkü’nün misafiri olan ve burada düzenlediği özel toplantılarla Türkiye için önemli kararlar alınan tarihlerin yıldönümü “ Bornova Günleri” adı ile kutlanacak.  Geleneksel hale getirilmesi planlanan kutlamalar kapsamında sergiler, konserler ve Atatürk’ün İzmir günleri ile ilgili söyleşiler yapılacak. 

17 Eylül Pazartesi başlayacak ve 2 gün sürecek program kapsamında ilk gün Bornova Anı Evi’nin de açılışı yapılacak.  Saat 13:00’de 1 Sokakta başlayacak olan etkinlikte Altan Altın’ınkoleksiyonundan “Kartpostallarla Bornova” sergisi de açılacak. 14:00’de Bornova Çarşı’da “Esnaf Vitrinlerinde Fotoğraflarla Eski Bornova” sergisi ile esnaf buluşmaları gerçekleşecek. 15.30 Meclis Salonu’nda Kent Tarihcisi Hasan Arıcan “20. Yüzyılda Bornova” söyleşisi ve  gazeteci-yazar Altan Altın “Levantenlerin Bornovası” sunumu yapılacak. Yine aynı gün Dramalılar Köşkü’nde 20:00’de “Wiacamp Uluslararası Karma Resim Sergisi ve Dünya Ressamlarının Gözünden Bornova” sergisi açılırken, 20:30’da da Lozan Mübadilleri Vakfı’nın Hasretin İki Yakasından Ezgiler konseri gerçekleşecek.  

Etkinliklerin 2. günü olan 18 Eylül Salı günü ise 15: 00’te Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’n de Nilgün Özdemir, Atilla Özdemir ve Zafer Gazi Tunalı’nın “Bornova’dan Kesitler” karma fotoğraf sergisi yer alacak. Serginin arsında ise 15:30’da Ahmet Gürel’in konuşmacı olduğu “Atatürk’ün İzmir Günleri” söyleşisi başlayacak.  

Bornovalıları yapılacak olan etkinliklere davet eden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş mücadelesinin ardından Bornova’da geçirdiği  ve önemli toplantılar yaptığı bu özel günleri hep beraber anacağız. Tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz”dedi. 

Editör: Haber Merkezi