2018 yılının ilk altı ayında Bornova Belediyesi’nin sekiz branşta açtığı spor kurslarından kadın-erkek, çocuk-genç-yaşlı binlerce Bornovalı yararlandı. Futbol, basketbol, voleybol, hentbol, cimnastik ve taekwando kursları 5-16 yaş arasındaki çocuklar ve gençlere yönelik olarak olarak verildi. Eğitim amaçlı bu kurslarda yetenekli olanlara lisans çıkarılarak yarışmacı takımlara yönlendirildi. Yüzme kurslarında yetişkin sınıfları da açılırken, aerobik-pilates-step ve yoga eğitimleri sadece yetişkin kadınlara yönelik olarak gerçekleştirildi. Tüm bu kurslardan yararlananların sayısı yılın ilk altı aylık döneminde 8.965 oldu.

Sekiz branştaki kursların yanısıra BOBEDAK (Bornova Belediyesi Dağcılık Kulübü) da faaliyetlerini yüzlerce üyesinin katılımı ile sürdürdü. Her hafta doğa gerçekleştirilen doğa yürüyüş rotalarına Bornova’daki parkurlar da eklendi.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Bornova’nın futboldan atletizme, bisikletten golfe pek çok spor dalında ilkleri yaşatan bir kent olduğunu belirterek, “Geçmişten gelen spor kültürümüz ile her yaştan Bornovalının spor yapması için kurslar açıyoruz. Onlar da bu kurslara yoğun ilgi gösteriyor. Talep gelirse farklı branşlarda ve yerlerde de kurslar açarız. Yeter ki; vatandaşlaramız istesin” diye konuştu.