Depremin can ve mal kaybına neden olduğu İzmir’in Bayraklı ilçesinden sonra Bornova ilçesinde de ağır hasarlı binalar ortaya çıkmaya başladı. AFAD verilerine göre 6.6’lık depremin ardından kamu binalarının güvenilirliği bir kez daha tartışma konusu oldu.

Bornova İlçe Mili Eğitim Müdürlüğüne bağlı olan ve Mevlana Mahallesi'nde eğitim öğretim veren Tülay Aktaş İşitme Engelliler Ortaokulu, Mevlana Celaleddin Rumi İmam Hatip Ortaokulu, Bornova Rehberlik ve Araştırma Merkezi ve Suriyeli Öğrencilerle Koordinasyon Merkezinin bünyesinde bulunduğu kampüs okul, depremin ardından kapatıldı. Deprem sırasında okulda bulunan görevlilerden aldığımız bilgiye göre hizmet binasının içinde önemli hasar meydana geldi, okul dışında kolonlar dahil gözle görülür hasar oluştu.

Binaya ilişkin Evrensel'e konuşan Eğitim Sen 4 No’lu Şube Başkanı Şuayip Vayiç, okulların kapalı, görevli öğretmenlerin de bulundukları yerleri terk edememesi sebebiyle okullardaki hasara dair henüz net bilgi edinemediklerini söyledi. Vayiç, “Mevlana Mahallesi’nde hizmet veren kampüs okulun, deprem sonrası önlem amaçlı taşınmasını olumlu bulduk. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden diğer okullarda bir an önce hasar tespiti yapılarak çalışma başlatılmasını isteyeceğiz” dedi.

OKUL BOŞALTILDI

Kampüs okul içinde yaklaşık 250 öğrencinin eğitim öğretim gördüğü derslikler, atölyeler, toplantı salonu, çok amaçlı salon, spor salonu, yemekhane, yatakhane ve revir bulunmaktaydı. Binanın içinde faaliyet yürüten Bornova Rehberlik ve Araştırma Merkezinin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne taşındığı,  Mevlana Celaleddin Rumi İmam Hatip Ortaokulu ile Tülay Aktaş İşitme Engelliler Okulunun 1. kademe kısmının Şehit Erol Elçok İmam Hatip Ortaokuluna, Tülay Aktaş İşitme Engelliler Okulunun 2. kademesi ile pansiyonunun da Aşık Veysel Görme Engelliler Okuluna taşındığı öğrenildi.

OKUL YIKILACAK MI?

1992 yılından bu yana hizmet veren hizmet binasının yapımıyla birlikte binanın güvenilirliği tartışması da başlamış. Okulun deprem öncesi kısmi çökmeler yaşadığı, yangın merdiveni olarak kullanılan bölümün duvarının daha önceden yıkıldığı öğrenildi. Depremde ağır hasar alan binanın yıkılıp yıkılmayacağı, önümüzdeki günlerde açıklanacak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün raporuna göre belirlenecek. (Ramis SAĞLAM-Evrensel)

Editör: Haber Merkezi