Resmi açılışı geçen hafta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yapılan Yeni Bornova Stadı’na İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ismi verildi. Karar, Bornova Belediye Meclisi’nce oybirliği ile alındı. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila konuyla ilgili şu bilgileri verdi:

“Aziz Başkan bizim içimizden çıkmış biri. 12 yıldır İzmirimizi başarıyla yöneten bir Büyükşehir Belediye Başkanı. Ben stadyumumuzun açılışında bunu ifade ederken ‘Başkanımız bunu istemiyor, ama ben de bu stadın isminin bir gün mutlaka Aziz Kocaoğlu olacağını, bizden sonra gelenlerin de bunun takipçisi olacağını düşünüyorum’ demiştim. Halkımızın, partililerimizin, spor dünyasının talepleri bu. Bu güne kadar Kocaoğlu’nun ismi hiçbir yere verilmedi. Aziz Başkan’ın isminin ilk verileceği yerin Bornova’da olması gerekirdi.  Biz de böyle önemli bir tesise;  Bornovamıza Aşık Veysel Rekreasyon Alanı gibi, Metro gibi, İzmirimize Kent Ormanları, Doğal Yaşam Parkları gibi pekçok projeyi kazandırmış başarılı bir belediye başkanımızın ismini vermek istedik.”

Kocaoğlu’nun hem Doğanlar’daki stada ve Altındağ’daki Atatürk Spor Komleksi’ne katkıları, hem de geçmişten günümüze gelen devlet adamlığı duruşuyla, İzmir’e  büyük emeklerinin olduğunu hatırlatan Atila şöyle konuştu:

“Benim stat açılışındaki konuşmamdan sonra Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu da ‘Aziz Başkan sadece İzmir’in değil, Türkiye’nin değil dünyanın başarılı belediye başkanlarından biridir. Dünyanın saygı duyduğu bir devlet adamıdır’ dedi. Dolayısıyla Aziz Kocaoğlu sıradan bir kamu görevlisi değildir. Bizim için, ülkemiz için, partimiz için önemli bir isimdir. Bizim onurumuzdur. Stada isminin verilmesi bizim için çok önemli. Kendisi devlet adamlığı duruşu ve mütevaziliğini bir kez daha gösterdi ve istemediğini söyledi. Ama biz bu konuda ısrarcıyız. Stadın isminin Aziz Kocaoğlu olması konusunda meclis kararı aldık. Bu kararı da iktidar ve muhalefet olarak oy birliğiyle hep birlikte aldık. Ben tüm meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Oy birliği kararı da Kocaoğlu’nun ismi konusundaki mutabakatın tescilidir. Oy çokluğu da olabilirdi. Oy birliği olması Bornova’nın zerafetinin göstergesi. Biz de bu karardan onur duyuyoruz.”

Editör: Haber Merkezi