Haklarında Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği tarafından 'yağma' suçundan soruşturma yürütülen R.G. ve B,O., 21 Ağustos 2015 tarihinde görevli polis memuru M.A. tarafından İzmir Adliyesi'ne getirildi. İki şüpheli savcılık ifadelerinin ardından sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Şüpheli B.O. ve avukatı Tuba Aksu ile R.G. ve avukatı Şehmus Bedir, İzmir 6'ncı Sulh Ceza Hakimliği'nin kaleminde soruşturma evrağını incelemeye başladı. Avukat Bedir, meslektaşı Aksu'nun elinde tuttuğu dosyadaki evrakların, cep telefonuyla fotoğraflarını çekti. Bu durumu gören polis memuru M.A., iddiaya göre Tuba Aksu'nun elindeki dosyayı almak isterken yere düşürdü. Bu duruma öfkelenip, kolunu ve boğazını sıkıp duvara doğru itti. Kolu ve boğazında morluk oluşan Tuba Aksu ile Şehmus Bedir, şüpheli polis memuru M.A.'dan şikayetçi oldu.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Bülent Cebeci, polis memuru M.A. hakkında 'Kasten yaralama, görevi kötüye kullanma' suçlarından dava açtı. Savcı Cebeci, ididanamede şüpheli polis memurunun görevinin gereklerine aykırı davranarak, avukat Tuba Aksu'nun elinden dosyayı aldığını ve her iki avukatın dosyayı incelemesine engel olduğunu, dosyayı aldığı sırada da yere düşüp dağılmasına sinirlenerek, avukat Aksu'nun önce kollarından, ardından da boğazından tutarak duvara doğru savurduğunu belirtti.

İzmir 43'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşmasına, tutuksuz yargılanan polis memuru M.A., avukatı Emcet Eser Edizel ile Baro Başkanlığı adına avukat Hümerya Ertosun Paldumlar, Sibel Önder ve Ömer Öz ile davacıların avukatları katıldı. Suçlamaları kabul etmeyen polis memuru M.A., "Daha önceki savunmamı tekrar ederim. Evrakı isteyen ben değilim. Başka birisidir. Ben müşteki Tuba Aksu'nun yere savurduğu dosyanın elinde kalan kısmını, dosyanın ucundan çekerek aldım. Herhangi bir şekilde Aksu'ya fiziki temasım olmadı. Diğer mağdur avukat Şehmus Bedir ile hiçbir diyaloğumuz olmadı. Tamamen iftiradır. Suçsuzum, beraatimi istiyorum" dedi.

Müştekilerin avukatları da sanığın cezalandırılmasını talep etti.

Hakim Sabri Usta, sanık M.A.'yı avukat Aksu'ya yönelik olarak, 'Kamu görevlisine karşı görevin yapılmasını engellemek' suçundan 2 yıl hapis cezasına çarptırdı. Ardından da duruşmalardaki iyi hali nedeniyle cezasını 1 yıl 8 ay hapse indirip, erteledi. Hakim diğer müşteki avukat Şehmus Bedir'e yönelik olarak işlediği iddia edilen suçtan dolayı ise beraatine karar verdi. Ayrıca sanık M.A.'nın, 1800 lira tutan vekalet ücretini Tuba Aksu'ya ödemisini kararlaştırıp, davayı bitirdi.

Editör: Haber Merkezi