DUYGU KAYA/ İZ GAZETE- Geçtiğimiz günlerde KYK yurt başvuru sonuçlarının açıklanmasıyla yerleşemeyen binlerce öğrenci, fahiş ev kiraları ve özel yurt ücretleriyle karşı karşıya kaldı.

Yapılan zamlara karşı Öğrenci Kolektifleri'nin başlattığı ‘Yurtsuzlar’ kampanyası kapsamında İzmir'de kalacak yeri olmayan öğrenciler de Hasanağa Bahçesi'nde uyumaya başlamışlardı. 


Öğrenciler, eylemin dokuzucuncu gününde polis tarafından darp edilerek gözaltına alınırken, 'Yurtsuzlar' grubundan Elif Yerlikaya, gözaltı anını İz Gazete'ye anlattı.

'BEŞ DAKİKAMIZIN OLDUĞUNU SÖYLEDİLER'

Gözaltının saat gece 2 sıralarında gerçekleştiğini ifade eden Yerlikaya, "Biz birleştik, hazırlandık. Polisler o sırada bizi ablukaya aldı, beş dakikamız olduğunu söylediler. Sonra da bizi işkenceyle gözaltına aldılar" dedi.

'KELEPÇEYLE BEKLETTİLER'

Hastanede de kendilerine çok sert davranıldığını aktaran Yerlikaya, "Sanırsam 5 arkadaşımızı kelepçeyle götürüp kelepçeyle beklettiler. Bazılarımızı yere yatırdılar. Bir tane arkadaşımızın parmağı kırık, bir arkadaşımızın gözü patlamış, benim de kolum sargıda" diye konuştu.

'HASTANE SONRASI SERBEST BIRAKILACAĞIZ'

Elif Yerlikaya, 5 arkadaşının ifadesinin bitip çıkış için hastaneye gittiğini aktararak, "Biz de şimdi Güvenlik Şube'ye gidiyoruz, ifade sonrası hastaneye gidip öyle bırakılacağız" bilgisini verdi.

Editör: Haber Merkezi