Avukat Atalay Aksay yaptığı açıklamada, “Türkiye Barolar Birliği, HSK’ya sorumlular hakkında şikayet dilekçesi vermiştir. İzmir Barosu’da önümüzdeki hafta benzer bir dilekçeyi yine HSK’ya gönderecektir. Bu şikayetler sorumlu hakim için disiplin şikayeti niteliğindedir. Bizim yaptığımız başvuru ise disiplin yönünden değil, doğrudan savcılık şikayetidir. Bize göre açıkça bir suç işlenmiştir. Değerli hocam ve yönetim kurulu üyem Av. Prof. Dr. Mustafa Ruhan Erdem’in hazırladığı şikayet dilekçesi Hukuk Fakültesinde derste okutulması gereken bir dilekçedir.” dedi.

Şikayet dilekçesinde, Avukat Ömer Kavili’nin tutuklanmasının, hukuka aykırı olduğu, avukatın görevi sebebiyle suç işlemesi halinde dahi bu konuda bakanlıktan soruşturma izni alınması gerektiği, kaldı ki mahkemede yapılan bir savunma sebebiyle avukata suç isnat edilemeyeceği, yapılan tutuklama işlemi sebebiyle, avukatın hürriyetinden yoksun bırakıldığı, ayrıca avukatın görevi başındayken bu suçun işlenmesi, yargıcın ise kamu görevini suç işlerken kullanması gerekçeleri ile cezada da alt sınırdan uzaklaşılacağı, suçun nitelikli hale geldiği belirtilmiştir.

Yapılan açıklamada, Silivri Savcılığına gönderilen dilekçenin takipçisi olacaklarını, sorumlu kişi ya da kişiler hakkında soruşturma açılması gerektiğini, süreleri de dikkate alarak bu şikayetin peşini bırakmayacaklarını söyledi.

Aksay, ayrıca söz verdiğimiz gibi, ilk müdahale bizimle olmaktadır, genel kurul sonrasında da aynı şekilde ve hızla ilk müdahale İzmir Barosu tarafından yapılacaktır. Biz menzil dışından atmıyoruz, doğrudan hedefi amaçlıyoruz. Bizim için disiplin şikayeti tarihe kazınan bu kara leke için orantılı değildir. Burada açıkça bir suç işlenmiştir, biz de bunun cezasının sorumlular tarafından çekilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Adalete güveni sarsmak, savunmayı yargılamaya çalışmak, kanuna aykırı uygulama yapmak müsamaha gösterebileceğimiz bir şey değildir, dedi.

Editör: Haber Merkezi