AHMET MURAT SEÇİLMİŞ/ İZ GAZETE- İzmir Mimarlık Merkezi’nde düzenlenen ve birçok vatandaşın katılım gösterdiği basın açıklaması, Gezi’de yaşamını yitiren vatandaşları anmak adına 1 dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Akabinde söz alan İKK Sekreteri Aykut Akdemir, “Gezi Davası Karar duruşmasının üzerinden 100 gün geçti. Osman Kavala tam 1737 gündür, diğer arkadaşlarımız ise 100 gündür haksız ve suçsuz yere cezaevinde tutuluyor” dedi ve sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Tutuklu arkadaşlarımızın masumiyetine inanıyoruz ve bu hukuksuzluğu kınıyoruz. Mesleğimizin temel ilkeleri çerçevesinde halka ait olanı korumak, kamu yararını gözetmek; biz mühendis, mimar ve şehir plancılarının temel görevidir. Bu görev doğrultusunda, İstanbul kentinin önemli kamusal alanlarından biri olan Gezi Parkı’nı korumak, mesleki etik ilkelerimizin bir gereğiydi”

MİLYONLARIN TALEBİNİ HAPSEDİYORLAR

Gezi Parkı’nın aydınlık bir geleceği savunma, doğal alanları, meraları, kıyıları, ormanları ve kamusal alanları koruma düşüncelerinin kesiştiği simgesel bir mekan olarak niteleyen Akdemir, “Toplumun ortak değerlerini bir bir sermayeye altın tepside sunan, bu gerçekliği örtmek üzere gerici bir toplum inşa etmeyi deneyen, kadına, farklı cinsel yönelimlere, sanata, etnik ve kültürel değerlere saldıran iktidarın karşısına dikildi milyonlar. Gezi’de yaşadığı yenilginin yarattığı öfkeyi dizginleyemeyen AKP defalarca yargılamaya, karalamaya çalıştı Gezi’yi ve hep başarısız oldu. Gezi’yi tutsak etmeye, yalnızlaştırmayı amaçladılar. Tutuklanan arkadaşlarımızın nezdinde milyonların örgütlülüğünü, milyonların talebini hapsetmek istiyorlar. Bizler bugün 100. gününe giren Adalet Nöbetleri vasıtasıyla bir kez daha belirtiyoruz: TMMOB ve bağlı odaları olarak, mesleki ve teknik bilgimizi halkın yararına kullanmaya devam edeceğiz. Arkadaşlarımızı asla yalnız bırakmayacağız ve bu ülkenin en görkemli halk hareketi olan Gezi’ye sahip çıkmayı kararlılıkla sürdüreceğiz! Arkadaşlarımızı derhal serbest bırakın! Gezi’den ve arkadaşlarımızdan elinizi çekin! Biz kazanacağız, Gezi kazanacak!” dedi. 

NAZIM’IN DEDİĞİ GİBİ…

Aydın İKK Sekreteri Tunç Erlaçin basın açıklamasına son olarak şunları ekledi: “Nazım’ın dediği gibi arkadaşlar;
Hak, haksızlıktan yüce 
Sevgi, nefretten üstün
Aydınlık, karanlıktan güçlüyse 
çaresi yok biz kazanacağız, biz kazanacağız, biz kazanacağız!”

Editör: Haber Merkezi