Bitlis’in Merkez, Ahlat ve Tatvan ilçelerindeki Roman mahallerinde yaşayan vatandaşları ziyaret eden Özcan Purçu, Bitlis’te davul zurna eşliğinde coşkuyla karşılandı. Bitlis’te büyük ilgi gören İzmir Milletvekili Purçu, her hafta farklı illerde yaptığı gibi sokak sokak gezerek Türkiye’deki hem Roman vatandaşlarla hem de diğer tüm kesimlerden vatandaşlarla buluşup, dertlerini dinliyor, iktidara geldiğinde CHP’nin bu sorunlara ne gibi çözümler getirmeyi planladığını anlatıyor.

Diyarbakır, Van, Tatvan, Siirt ve Adıyaman’da çok fazla Roman vatandaşlarımız olduğunu belirten Özcan Purçu, “Doğu Anadolu’daki vatandaşlarımız bizleri çok içtenlik ve sıcaklıkla karşılıyor, bize kucak açıyorlar. Biz de iktidara geldiğimizde kendilerinin yaralarını sarmak, dertlerine deva olmak için; tüm Doğu Anadolu’yu karış karış gezmeye devam edeceğiz. Nerede olurlarsa olsunlar, her daim Roman kardeşlerimin yanındayım.” açıklamasında bulundu.

Söz konusu ziyaretlere Diyarbakır ve Bitlis’den başlamış olduğunu belirten Purçu, Doğu Anadolu’daki vatandaşlardan gördüğü yoğun ilgiden çok memnun olduğunu, Doğu Anadolu halkının CHP iktidarına karşı büyük umutlar beslediğini belirterek, “Doğu Anadolu’daki vatandaşlarımız İzmir Milletvekili Özcan Purçu’yu sahiplendiler, ben de bu ülkenin CHP milletvekili olarak, kendilerinden hiçbir zaman kopmayacağım.” dedi.

Editör: Haber Merkezi