İz Gazete - İzmirliler artık toplu halde yollarda daha fazla bisikletlilere denk gelmeye başladı. Bu eylemlerden birisi geçtiğimiz Cumartesi gerçekleştirildi. 25 Şubat Cumartesi günü Çamdibi-Yeşilova bölgesinden Alsancak istikametine gidiş yönünde tehlike yaşanan 3 yere dikkat çekmek amacıyla geniş katılımlı bir bisiklet farkındalık etkinliği düzenlendi.

İzmir'deki bisiklet dernekleri, grupları ve platformları tarafından desteklenen eylemde bisikletliler İzmir Atatürk Stadyumu giriş kapısında toplandılar.

Refik Tulga ve Kamil Tunca Bulvarında yapılan tur sonrasında Alsancak istikametine doğru giden bisikletçiler bu güzergahta problem yaşanan 3 noktada durularak basın açıklaması yaptılar. Bisikletliler için sorun teşkil eden, arasında geçtiğimiz aylarda Berkant Şen adlı bir bisiklet sürücüsünün ağır yaralanması ile sonuçlanan noktanın da olduğu Halkapınar İzban Durağı hizasında kalan köprü çıkışı ,aynı köprünün inişinde sağa dönüş mevki ve Alsancak Havagazı Fabrikası önü geçiş noktasında basın açıklaması yapıldı.

TRAFİK LEVHASI DİKTİLER

Kontrolsüz geçiş noktasında asfalt üzerine sembolik olarak sprey boya ile "kaza geçirmiş ve yerde yatan bisikletli figürü" çizildi. Bu noktaya belediyenin işaretleme yapmadığı, levha asmadığı ve uyarı koymadığı gözönüne alınarak sembolik olarak " bisiklet çıkabilir - hızını azalt" yazan trafik levhası dikildi.

İzmir’de sahilde gezinti için değil şehirde ulaşım için yolların bisikletliler için düzenlenmesini ve iyileştirilmesini talep eden bisikletliler eylemlerinin artarak devam edeceğini açıkladılar.

Editör: Haber Merkezi