Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, grup olarak yaptıkları sosyal yardımları açıklamadıklarını; ama deprem sırasında özellikle bu bilgiyi paylaştıklarını dile getirdi. Sancak, amaçlarının hem İzmir, hem de Türkiye’deki kişi ve kuruluşları, bu uğurda teşvik olduğunu söyledi.

BEŞ MİLYONLUK KATKI

İzmir iş dünyası tarafından başlatılan, İzmir Valiliği’nin desteklediği "Birlikten İzmir Doğar" adlı kampanya ile depremde yaşamını yitirenlerin ailelerinin ev sahibi yapılması hedefleniyor. 
Folkart, bu kampanyaya 2 milyon TL ile destek vereceğini açıkladı. Folkart, geçtiğimiz günlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “BirKiraBirYuva” adlı kampanyasına da, 3 milyon liralık destek sağlamıştı. Böylece şirketin toplam katkı miktarı 5 milyon liraya ulaştı. İzmir Ticaret Odası (İZTO), Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), İzmir Ticaret Borsası (İTB), Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB), Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD), Ege Sanayicileri ve İş insanları Derneği (ESİAD) ve İzmir Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İZSİAD) tarafından başlatılan ‘Birlikten İzmir Doğar’ adlı kampanyanın, kısa sürede hedefine ulaşması bekleniyor.

TEŞVİK AMAÇLI DUYURUYORUZ

Kampanyanın amacına ulaşması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın da yer göstereceği vurgulandı. İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli ile diğer sivil toplum örgütleri, çeşitli kişi ve kurumları ziyaret ederek, kampanyaya destek çağrısında bulunuyor. 
Kampanyanın öncülerinden, Mahmut Özgener, Ender Yorgancılar, Işınsu Kestelli bu amaçla, Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak ve Folkart Genel Müdürü Metin Sancak’ı ziyaret etti. Mesut Sancak, bu felaketin yaralarını tüm İzmirliler’in el ele vererek, hep birlikte dayanışma içinde, en kısa sürede saracağına inandığını belirtti. Sancak, İzmir iş dünyasının bu kampanyasını çok yerinde ve anlamlı bulduklarını ifade ederek, bu kampanyaya 2 milyon liralık katkı vereceklerini söyledi. Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Sancak, Saya Grup’ta yardımları açıklamama ilkesini uyguladıklarını, İzmir depreminde kişi ve kuruluşları da teşvik etmek amacıyla, bu bilgiyi kamuoyuna ile paylaştıklarını dile getirdi. 


 

Editör: Haber Merkezi