BÜŞRA MURATDAĞI/ İZ GAZETE Eğitim-İş İzmir 2 No’lu Şube, 10 Aralık Cuma günü Bayraklı’ da Birlik ve Dayanışma yemeği düzenledi. Yemekte ilk sözü alan Eğitim-İş 2 No’lu Şube Başkanı Ahmet Cangı, “Faşizmi, bölücülüğü hep birlikte yeneceğiz. Eğitim iş olarak diyoruz ki, biz cumhuriyeti kazananlarından aldığımız güç ile alın teri mücadelemizi emekçinin hak ettiği yere varması için mücadele edeceğiz. Son 3 ayda örgütümüze yoğun bir katılım olmaktadır. Bu da bizim yıllarca sahada verdiğimiz emeğin ve örgütlü mücadelenin karşılığıdır, devamı da gelecektir” ifadelerini kullandı.

‘BİZ KAZANACAĞIZ’

Cangı, “Genel Başkanımız Sayın Kadem Özbay’a ayrıca teşekkür etmek istiyorum. İki gün boyunca şubemizin CHP Bornova İlçe başkanlığı, ADD Bornova Şube Başkanlığı ile düzenlediği panelimizde bizleri yalnız bırakmadığı ve sonsuz destek verdiği için sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

‘HEPİMİZİN GÖREVİ CUMHURİYETE SAHİP ÇIKMAK’

Eğitim-İş İzmir 2 No’lu Şube’nin düzenlediği Birlik ve Dayanışma yemeğinde konuşan Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, “İhanetin arttığı, kötülüğün olduğu yerde iyiliği örgütleyenlere selam olsun. İlk önce laikliğin önemi konulu panel var dediler. Ben de ülkenin güçlü, nitelikli ve niceliksel olarak da her geçen gün üzerine yenisini katan, örgütleyen sendikanın genel başkanı olarak bu panelde söz söylemek istedim. Bu panelde yan yana olmaktan gurur duyduğumuz dostlarımız vardı. Bende o örgütün şube başkanlığı görevini yapma onurunu taşıdım. Atatürkçü Düşünce Derneği, Eğitim-İş ve Cumhuriyet Halk Partisi. İYİ Parti’li arkadaşlar ve Çağdaş yaşamı destekleme derneği etkinlikte yanımızda oldu. Bir aydınlanma meclisi vardı. Mustafa Necati’nin dediği gibi öğretmenin görevi yalnızca dört duvar arasında ders anlatmaktan ibaret değildir. Cumhuriyeti anlatmak gibi bir sorumluluğu vardır. Verdiği mücadelenin, bıraktığı ülkenin farkında olan herkes cumhuriyetin öğretmenidir. Cumhuriyetin kurucu değerlerini, Atatürk ilke ve devrimlerini anlatmak herkesin boynunun borcudur. Bu salondaki herkes bir öğretmendir. Hepimizin görevi cumhuriyete sahip çıkmak, Atatürk ilke ve devrimlerini toplumun her kesimine aktarmaktır” diye belirtti.

Editör: Haber Merkezi