19 yaşındaki İzmirli Elif Dönmez'in lise yılları fazla kiloları yüzünden sorunlu geçti. Kilo vermek için birçok yöneteme başvuran, akupunktur, diyet, sporu deneyen ancak başarılı olamayan Dönmez, mide küçültme ameliyatı olmaya karar verdi. Obezite Cerrahı Doç. Dr. Serdar Kaçar ve ekibi tarafından yapılan ameliyatın ardından hızla kilo vermeye başlayan ve doktorunun söylediklerine harfiyen uyan Dönmez, 81 kiloya kadar düştü.

Karabük Üniversitesi Uluslararası İşletmecilik Bölümü öğrencisi Elif Dönmez, ameliyat olmadan önce merdiven çıkmakta, oturup kalkmakta zorlandığını belirterek, "15 yaşında iyice kilo aldım. Ne yaparsam yapayım, kilomun artmasına engel olamıyordum. Akupunktur gibi tedavileri de denedim ama kilo veremedim" dedi. 19 yaşına geldiğinde ameliyat olmaya karar verdiğini söyleyen Dönmez, "Doktorumla konuştuktan sonra tüm korkularımı yendim ve ameliyat masasına yattım. Ameliyata girdiğimde 138 kiloydum. Şimdi ise 81 kiloyum" diye konuştu.

ÖZGÜVENİM ARTTI

Kilo verdikten sonra özgüveninin arttığını ve insanlarla daha rahat iletişim kurabildiğini anlatan Dönmez, "Kilo verdikten sonra tanımadığım insanlarla daha rahat konuşabildiğimi fark ettim. Eskiden fotoğraflarda sadece yüzümün çıkmasını istiyordum. Şimdi rahatlıkla boydan fotoğraf çekiliyorum. Dolmuşa bindiğimde en arkaya gidip oturamıyordum. Arka koltuğa oturup kalkıncaya kadar gideceğim yere varmış oluyordum. Şimdi istediğim yere oturuyorum" dedi.

Önceden alışverişe çıkarken de zorluk yaşadığını anlatan Dönmez, "Alışverişe ağlayarak çıkıyordum. Arkadaşlarımın hepsi ince uzun, manken gibilerdi. Onlar elbise, etek, topuklu ayakkabı giyebiliyorlardı. Ben giyemediğim için çok üzülüyordum. Şimdi ise istediğim her mağazadan istediğim kıyafeti alıp giyebiliyorum" diye konuştu.

Eskiden platonik aşklar yaşadığını söyleyen Dönmez, "Önceden seçmiyor, seçiliyordum. Şimdi seçiyorum. Benim sevdiklerim, beni sevmiyordu. Benim beğendiğim insanlar şimdi gelip beni beğendiklerini söylüyorlar" dedi. Yüzmeyi çok sevdiğini dile getiren Dönmez, eskiden denize, havuza en tenha yerlerden girdiğini, artık böyle bir sorunu da kalmadığını söyledi.

Editör: Haber Merkezi