Ailelerin bilinçlenmesinin sağlıklı bir toplumun anahtarı olduğu farkındalığıyla “Bilinçli Anne, Mutlu Çocuk” projesini tüm Türkiye genelinde hayata geçiren Moms of Turkey-Türkiye Anneler Platformu projenin İzmir tanıtımını MaviBahçe’de gerçekleştirdi. Proje Koordinatörleri Sercan İnal ve Pınar Yeşiltay Sevim ve proje eğitimci uzmanları ile tam kadro MaviBahçe’de bulunan Türkiye Anneler Platformu, 21 Mart tarihinde Karşıyaka Belediyesi'nde gerçekleştirilecek eğitim hakkında da bilgi verdi. Anne ve çocukların yoğun katılımıyla gerçekleşen etkinlikte “Basit ve Mutlu Yaşam” kitabı ile tanınan yazar Selen Baranoğlu da annelerle söyleşi gerçekleştirdi.

“Hayat neden zor?” diyerek söyleşisine başlayan Selen Baranoğlu, hayatı zorlaştıranın çocuklar ddeğil, kendimiz olduğuna dikkat çekti. Annelere hayatı basitleştirmenin yolunun zihinsel olarak anne ve ababalrın hayatını sadeleştirmesinden geçtiğini vurgulayan Baranoğlu, evde kullanılmayan eşyalardan başlamak üzere tüm hayatı sadeleştirerek işe başlanabileceğini belirtti. Annelerin hala 7 yaşındaki çocuklarına çorap giydirmeye çalıştıklarını, kaşıkla arkalarından koştuklarına dikkat çeken Selen Baranoğlu, annelerin hayır demeyi öğrenmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye Anneler Platformu Direktörü Sercan İnal, "Her yönüyle iyi yetiştirilmiş bir çocuk, güvenli bir gelecektir" diyerek, projenin amaçları hakkında bilgi verdi. Mükemmel bir aile terbiyesi için anne baba ve çocuk arasında, bebeklik yıllarından itibaren kurulacak sağlıklı ve kalıcı bir iletişime ihtiyaç olduğunu ifade eden İnal,  "Çocuğun ruh ve beden olarak tanınması bu iletişim için son derece önemlidir. Bir çocuk, henüz ilk yaşlardan (hatta bebeklik döneminden) itibaren anne baba tarafından duygusal bakımdan doyuma ulaşacak şekilde ilgi ve sevgiyle yetiştirilirse, ruhen daha sağlıklı ve toplumun sağlam temelini oluşturan mutlu bir birey olacak; kendisini, ailesini ve çevresini mutlu edecektir. Anne ve baba, çocuğun ilk öğretmenidir. Çocuk, anne ve babasından neyi, nasıl görür ve öğrenirse o şekilde yetişir" diye konuştu.

Proje Direktörü Pınar Yeşiltay Sevim ise, çocukların öğütten çok iyi bir rol modele ihtiyaçları olduğunu söyleyerek, doğru tutum ve davranışların yolunun da eğitimden geçtiğini belirtti. Bu nedenle Türkiye Anneler Platformu olarak İstanbul Beylikdüzü’nde başlayan eğitimleri İzmir Karşıyaka’da da başlayacaklarını anlatan Sevim, tüm anneleri 21 Mart’ta başlayacak “Bilinçli Anne, Mutlu Çocuk Okulu” eğitimlerine beklediklerini söyledi. Türkiye Anneler Platformu Direktörü Sevim, annelerin saat 14.00-17.00 arası Çarşı Kültür Merkezi’nde düzenlenen eğitimlere çocuklarıyla gelebileceğini, eğitim süresince çocuklara özel bir oyun alanı da kurduklarını belirtti. Sürpriz çekilişlerle çocuklara özel eğitim ve hediye ürünlerin de bulunduğuna dikkat çeken Sevim, tüm Karşıyakalı annelerle değerli uzmanları bir araya getirmek için hazır olduklarını söyledi. 

KARŞIYAKA BELEDİYESİ EĞİTİM TAKVİMİ

21 MART 2017

Psikolog Sinem Demirel Balcı: Bilinçli Anneler ile Sağlıklı Çocuk Yetiştirme

Psikolojik Danışman Tolga Nasuh Aran: Dijital Bağımlılığı Yenmenin Yolları

Psikolojik Danışman Ferhat Yılmaz: Çocuklarda Zeka Gelişimi

Okul Öncesi Çağı Eğitim Koçu Pınar Yeşiltay Sevim: Çözüm Odaklı Anne Baba Olabilmek

28 MART 2017

İletişim Uzmanı Reyhan Şenay: Çocukla İletişim ve Çocuğa “hayır” diyebilme

Psikolog Gül ÇELİK: Çocuğun Gelişim Alanlarını desteklemek

Çocuk Gelişim Uzmanı Canan Çam: Aile Tutumları ve Doğru Bildiğimiz Yanlışlar

Blogger İpek Alper Karabıyık: Çocuklarda Sosyal Yaşam

5 NİSAN 2017 

Psikolog Selin MERT: Güvenli Bağlanmanın dayanılmaz keyfi – Anne Çocuk bağının önemi

Psikolojik danışman Ferhat Yılmaz :”Bedenim Bana Ait!” Çocuk Mahremiyeti

Yaşam Koçu Şebnem Arslankeçecioğlu: Ailedeki direnç noktalarını keşfetmek

Hipnobirthing Eğitmeni Ebe Pınar Mallı: Doğumun Kadın Psikolojisindeki Yeri

27 NİSAN 2017

Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Yılmaz Bay: Çocuklarda Sağlıklı Beslenme

Eğitmen ve Yaşam koçu Yasemin Talaz Bayraktaoğlu: Pozitif  Ebevyn Olmak

Eğitmen Zeliş Kurt: Çocuklar ve Doğa

Psikolojik Danışman Dr. Ayşe Devrim Burçak: Güvenli Bağlanmanın Dayanılmaz Keyfi

 

28 MAYIS 2017

Pedagog Pınar Kaya Döşlü: Çocuk ve Ergenlerde Öğrenme Güçlüğü

Selen Baranoğlu : Basit ve Sade Yaşamda Sağlıklı Bireyler Yetiştirme.

Hem fit hem anne Gözde Biber: Sağlıklı Yaşam, Zinde Annelik

Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Dr. Ali Bacanlı: Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite

Editör: Haber Merkezi