İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZFAŞ'ın destekleriyle Bilim Kahramanları Derneği tarafından organize edilecek etkinlik kapsamında, 4-8 hafta içinde takım koçu rehberliğinde çalışan çocuklar, motorlu hareket eden bir LEGO modeli inşa ederek programlıyor. Ayrıca 2015-2016 sezon teması çöp ile ilgili araştırma yaparak, sonuçlarını hazırladıkları bir posterle, fuar gözlemcilerine sunuyor.

Çocukların, erken yaşta temel bilimlere yönelik ilgisini artırmayı ve takım çalışması becerisi kazanmalarını amaçlayan etkinlik; fikirlerin katma değerli üretime dönüşmesini sağlayarak çözüm üretme yeteneklerinin de gelişmesine fayda sağlayacak. FIRST Vakfı ve LEGO firmasının ortak çalışmasından doğmuş, uluslararası kar amacı gütmeyen bir program olan FLL Jr., çocukların doğasında var olan merakı ve içlerinde bulundukları dünyayı geliştirmelerini destekliyor. Fuarlara katılan çocuklar; hem bilim, sanat, teknoloji konularında, hem de ifade, dinleme, sunum, paylaşım, takım çalışması konularında eğlenceli ve süreç odaklı bir deneyim yaşıyor. Bu deneyimler onların kendilerini geleceğin bilim insanı, mühendisi, etkin girişimcisi ve duyarlı dünya vatandaşı olarak hayal etmelerini teşvik ediyor.

İZFAŞ'ın yer, ürün ve malzeme tedariği desteğiyle katkıda bulunduğu, 5 ilden 20 takımın katılacağı etkinlik sonunda, tüm minik kahramanlara kupa verilecek.

İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi