Olay, Balçova İlçesi Ata Caddesi'ndeki Efe Mücevher ve Kuyumculuk adlı işyerinde bugün öğle saatlerinde meydana geldi. Kuyumcuya gelen bir erkek, işyeri çalışanı C.G.'den (32) bilezik istedi. Şapka, hasta maskesi ve eldiven takan şüpheli, C.G.'ye mantar hastası olduğunu bu nedenle böyle dolaşmak zorunda olduğunu söyledi. Vitrinden bilezikleri çıkartan C.G.'nin bir anlık dalgınlığından faydalanıp, çantasındaki biber gazını, çalışanın yüzüne sıktı ve 67 gram ağırlığında, yaklaşık 8 bin TL değerindeki 4 bileziği alarak kaçmaya başladı.

"BANA DA BİBER GAZI SIKIP KAÇTI"

C.G.'nin yardım çağrısı üzerine diğer işyerlerindeki esnaf, koşarak kaçan soyguncunun peşine düştü. Yaklaşık 500 metre uzaklıktaki inşaatın önünde oturan kişiyi görenler, koşan bir kişinin olup olmadığını sordu. Bir kişinin kendisine de biber gazı sıkarak kaçtığını söyledi. Çevredekiler hemen bu kişiye limon verdi, el ve yüzünü yıkamasını sağladı, ancak uzaklaşmasına izin vermedi. Olay yerine gelen polise teslim edilen ve kendisini mağdur gibi tanıtan kişinin hareketlerinden şüphelenen polis, üst aramasında kuyumcu dükkanından çalınan 4 bileziği buldu. Gözaltına alınıp polis merkezine götürülen şüphelinin A.B. olduğu belirlendi.

KIYAFET DEĞİŞTİRMİŞ

Şüpheliyi kovalayan esnafın, A.B.'nin inşaat alanında kıyafetlerini değiştirip, eldiven, şapka ve maskeyi çıkartması nedeniyle ilk etapta tanıyamadığı öğrenildi. Bu arada, A.B.'nin ilk ifadesinde tefeciye borcu olduğunu söylediği belirtildi. Olay yerinden kaçan bir başka kişinin bulunup bulunmadığının tespit edilmeye çalışıldığı bildirildi. Öte yandan A.B.'nın olaydan kısa süre önce yakındaki bir başka kuyumcu dükkanına girdiği, buradaki çalışanın hareketlerinden şüphelendiği A.B.'nin bozdurmak istediği yüzüğe, düşük fiyat verdiği, fiyatı beğenmeyen A.B.'nin de işyerinden ayrıldığı ortaya çıktı.

YAŞANANLAR KAMERADA

Biber gazlı soygun anı, işyerindeki güvenlik kamerası tarafından da saniye saniye görüntülendi. İşyerine gelen A.B.'nin şüpheli hareketleri dikkat çekerken, biber gazına rağmen C.G.'nin işyerinden çıkıp yardım istediği görüldü. Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor. 

Tufan HAMARAT/ İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi