İZ GAZETE- Büyük İzmir'de yayınlanan 'Özgür Yorum' programının sunucusu Doğan Beyazgül, yaptığı bir haber sebebiyle ifadeye çağrılan İz Gazete Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Yağız Barut'a destek mesajı verdi. Canlı yayında çağrıda bulunan Beyazgül, "İzleyicilerimizin ve okurlarımızın kendi mecralarına sahip çıkması konusunda da biraz daha yürekli olmaları gerektiğini düşünüyorum. Size doğru haber ileten bütün gazeteleri mutlaka sahiplenmeniz gerektiğini düşünüyorum" dedi.

''MUTLAKA SAHİPLENMELİLER'

‘Hem işçilere hem yoksullara olan baskıdan bahsettiniz" diyen Beyazgül, "Öte yandan yapılan en ufak açıklamada gözaltına alınıyorsunuz. Çok yakın bir zamanda İz Gazete Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Yağız Barut'un yaptığı bir haberden dolayı ifadeye çağrıldığını gördük. Kadına yönelik şiddetle ilgili herkes açıklama yaparken, Yağız Barut bununla ilgili bir haber yaptı ve ifadeye çağrıldı. Buradan geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Daha öncesinde yine İz Gazete'de bu sefer Genel Yayın Yönetmeni Ümit Kartal da yaptığı haberden dolayı gözaltına alınmıştı. Bundan sonra basın özgürlüğünden bahsederken, izleyicilerimizin ve okurlarımızın kendi mecralarına sahip çıkması konusunda da biraz daha yürekli olmaları gerektiğini düşünüyoruz. Size doğru haber ileten bütün gazeteleri mutlaka sahiplenmeniz gerektiğini düşünüyorum" açıklamasında bulundu.

NE OLMUŞTU?

İzmir Karşıyaka’da eşi ile kızına karşı şiddet, hakaret, tehdit suçlamalarıyla yargılanan, mahkemenin verdiği uzaklaştırma ve silahını teslim etme kararına uymayan İzmir 10. Ağır Ceza Hâkimi Hacım Çiftçi, soruşturmaların selametine ve yargı erkinin itibarına zarar verilmemesi gerekçesiyle HSK tarafından geçici yetki ile Adana’da görevlendirildi.

Gündeme taşıdığımız haber sonrasında hakim Hacım Çiftçi’nin şikayeti üzerine İz Gazete Yazı İşleri Müdürü Yağız Barut İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ifadeye çağrıldı. Barut, 16 Şubat Çarşamba günü saat 14.00’da ifade verecek.

Editör: Haber Merkezi