İzgazete - KESK’e bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES), yurt çapında 'memuriyetten men' kapsamında işten atılan üyeleri için dayanışma kampanyası başlattı. BES Merkez Temsilci Kurulu, geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu toplantısında, sendikal faaliyetleri ve sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek haklarında memuriyetten men cezası verilen üyeleri ile hukuki ve maddi destek sağlama kararı almıştı.

BES İzmir Şubesi, alınan merkezi karar doğrultusunda işten atılan sendika üyeleriyle dayanışmak amacıyla bir dizi etkinlik yapma kararı aldı. Etkinlik kararı ile ilgili gazetemize konuşan BES İzmir Şube Basın Yayın Sekreteri Deniz Çetin, 22 Ekim 2016 Cumartesi günü saat 10.00’da Karabağlar Belediyesi’ne ait Uğur Mumcu Sosyal Tesisleri’nde Dayanışma Kahvaltısı yapacaklarını aktardı. Çetin, “Dayanışma amacıyla yaptığımız bu etkinlikte sendikamız üyesi olan olmayan tüm büro emekçilerini, KESK’e bağlı sendikaların yönetici ve üyeleri ile emek ve demokrasi güçlerini kahvaltımıza dayanışma duyguları ile bekliyoruz” diye konuştu.

Ülke çapında toplam 25, İzmir’de de iki üyelerinin memuriyetten Men cezası aldığını hatırlatan Deniz Çetin, “Hiçbir arkadaşımızı, hiçbir boyutta yalnız bırakmayacağız. Hem hukuki hem de maddi dayanışmamız sendika olmanın gereği olarak yerine getirilecektir" ifadesini kullandı.

Editör: Haber Merkezi