OBEN ULU- Bergama Baro Temsilciliği, barolarla ilgili gündemde olan yasa değişikliğine tepki gösterdi. Bergama Adalet Sarayı önünde yapılan basın açıklamasında "Çoklu baro sistemine dair kanunun çıkarılması halinde savunmanın bağımsızlığı kalmayacağı gibi savunmanın sesi kısılacaktır" denildi.

Bergama Baro Temsilcisi Avukat Subutay Ünver tarafından okunan basın açıklamasında; “Bugün mecliste kanunlaştırılmaya çalışılan sistem, avukatları bölmek ve sesini kısmak amaçlıdır. Tüm baro başkanları şu anda meclis kapısında seslerini duyurabilmek için oturma eylemi yapmaktadır. Kanunlaştırılmak istenen Çoklu Baro Sistemi, bugün kendisini isteyenlerin bile yarın savunmasız kalmasına yol açacak bir sistemdir. Hukuk öyle bir kavramdır ki kıldan hassas terazinin dengesi bozulursa yarın döner bu bozuk kantarla tartar” denildi.

Açıklamada ayrıca; “Bugün tüm avukatların çoklu baroya karşı attığı çığlık avukatların şahsı için değil, hangi siyasi görüşten olursa olsun tüm vatandaşların haklarını koruma altına almak için sesini duyurma çabasıdır. Tüm siyasi idare erklerini ve konunun kendisiyle ilgili olmadığını düşünen, oysa asıl kendisini ilgilendiren vatandaşlarımızı konunun önemini anlamaya davet ediyoruz. Çoklu baro sistemine dair kanunun çıkarılması halinde savunmanın bağımsızlığı kalmayacağı gibi savunmanın sesi kısılacaktır” sözlerine yer verildi.

Editör: Haber Merkezi