İzmir Valiliği’ne bağlı Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından 3 Temmuz tarihinde ‘Derslik amacıyla kullanılmak üzere 30 adet konteyner alımı’ için ihale düzenledi. Beş şirketin katıldığı ihaleyi 594 bin TL teklif veren Nuriş Prefabrik Yapı İnşaat Şirketi ihaleyi kazandı. İhale dosyasında işin niteliği ise ‘eğitime kesintisiz olarak devam edilmesi’ olarak açıklandı. Bergama’daki Gazi Ortaokulu’na 7, Buca’daki Süleyman Şah Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne 15, Konak’taki Başöğretmen İlkokulu’na 1 ve Foça’daki Yeni Foça Reha Midilli Ortaokulu’nda da 7 konteynerde öğrencilere eğitim verileceği duyuruldu. Duruma Eğitim-Sen Bergama Temsilciliği tepki göstererek basın açıklamasında bulundu.
 

GEREKÇE OLARAK PANDEMİ SÜRECİ GÖSTERİLİYOR

Yapılan açıklamada; “İzmir Valiliği tarafından 30 konteyner sınıftan 7 tanesinin ilçemizde bulunan Gazi Ortaokulu ve İlkokulu için satın alınmıştır. Gazi Ortaokulu ve İlkokulu için yıkım kararı verildikten sonra Bergama ilçe milli Eğitim Müdürlüğü’nün çözümü Gazi Ortaokulu’nun Zübeyde Hanım Ortaokulu ile; Gazi İlkokulu’nun ise 14 Eylül İlkokulu ile birleştirilmesi idi. Zaten kalabalık olan Zübeyde Hanım Ortaokulu, Gazi Ortaokulu’nun da taşınması ile daha kalabalık hale gelecekti. Basından öğrendiğimiz konteyner sınıf alımı Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu karardan vazgeçtiğini gösteriyor. Gerekçe olarak ta pandemi süreci gösteriliyor”
 

ÖĞRENCİLERİMİZİN VE HALKIMIZIN SAĞLIĞINI TEHLİKEYE ATILIYOR

“Öncelikle öğrencilerimizin ve meslektaşlarımızın sağlığını düşünmesi gereken Milli Eğitim Bakanlığı pandemi süreci devam ettiği sürece ve salgın hızla yayılırken halen okulları açmayı düşünmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı’nın hem öğrencilerimizin hem de tüm halkımızın sağlığını tehlikeye atmaya hakkı yoktur”

ÇOK DAHA AKILLICA ÇÖZÜMLER ÜRETİLEBİLİR

“Okullar açıldığında yıkılacak okullarda yapılacak konteynerlerde eğitim ise, hem öğrencilerimizin sağlık hakkı, hem de eğitim ve bilim emekçilerinin ve öğrencilerimizin sağlık hakkı açısından kabul edilemez. Bu okullardaki öğrencilerin eğitimi için çok daha akıllıca çözümler üretilebilir. Örneğin; ilçemizdeki imam hatip liselerine büyük binalar tahsis edilmiştir ve hepsinde çokça boş sınıf bulunmaktadır. Öğrencilerin bu okullara servislerle taşınması planlanabilir”

SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nü çocuklarımızın ve eğitim emekçilerinin sağlıkları ile oynamaması için uyarıyoruz. Sürecin takipçisi olacağız” denildi.

KAYNAK: AJANS BAKIRÇAY

Editör: Haber Merkezi