İYİ Parti Bergama İlçe Teşkilatı adına Belediye Meclis Üyesi Avukat Olgu Altuğ, AKP’li Belediye Başkanı Hakan Koştu ile Cumhur ittifakı meclis üyelerinin, tekstil fabrikasının İzmir 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından tescil edilmesine rağmen ifraz edilip SGK’ya devredilmesi ile ilgili karar alınmasına ilişkin dava açtı. Açılan dava dilekçesinin verilmesinde Altuğ’a, İYİ Parti Bergama İlçe Başkanı Nuri Çiftçi eşlik etti.

CHP ve İYİ Parti Bergama İlçe Teşkilatları, Bergama’nın endüstriyel kültür mirası olarak adlandırılan Tekstil Fabrikası ile ilgili daha önce AKP’li Belediye Başkanı Hakan Koştu ile AKP’li ve MHP’li meclis üyeleri hakkında ‘Görevi Kötüye Kullanma’ ve ‘Görevi İhmal’ gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuştu.

DAHA ÖNCE TÜM UYARILARI YAPMIŞTIK

Açılan davayla ilgili görüş belirten İYİ Parti Meclis Üyesi Olgu Altuğ; “Ben Bergama Belediyesi Meclis Üyesi olarak halkımız adına katıldığımız belediye meclis toplantılarında, hukuka aykırı bir işlem yapıldığını ve bu yanlıştan dönülmesi gerektiğini daha önce belirtmiş, gerekli uyarıları yapmıştım. Ancak hukuka ve yasalara rağmen uyarılarımız dinlenmedi ve Bergamalıların gönlünde manevi değeri yüksek olan bu yer ile ilgili önce ifraz edilip ardından devir kararı alındı. Kamuoyu vicdanında derin yaralar açan bu işlem üzerine, tüm uyarılarımıza rağmen aldırış edilmediği için yargıya başvurduk” dedi.

Açılan davayla ilgili Bergama Belediyesi’ne verilen dilekçede ise; “Malumunuz olduğu üzere Belediye Başkanlığınca İzmir İli, Bergama İlçesi, Atatürk Mahallesi 935 ada 1 parsel sayılı taşınmaz üzerinde öncelikle ifraz akabinde ise 06.08.2020 tarihinde Millet İttifakı meclis grubumuzun tüm hukuka aykırılıkları göz önüne sermesine rağmen devir kararı almış bulunmaktasınız. Almış olduğunuz karar kamu vicdanını yaralamasının dışında 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kanunu’na açıkça aykırıdır. Tüm bu gerekçelerle usul ve yasaya aykırı biçimde almış olduğunuz ifraz ve devir kararlarının her ikisinin de iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle dilekçemiz ekinde bulundan idari davayı açmış bulunmaktayız”

“Tüm bu nedenlerle konunun yargıya da taşınmış olduğu gerçeği karşısında ilgili taşınmaz konusundaki tüm tasarruflarınıza bu konuda mahkeme tarafından karar verilinceye değin son vermenizi İYİ Parti Bergama İlçe Teşkilatı adına talep ederiz” denildi.

KAYNAK: AJANS BAKIRÇAY

Editör: Haber Merkezi