İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Bergama Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından, Bergama İlçesi'ndeki sokak hayvanları kısırlaştırılıyor, salgın hayvan hastalıkları ve hayvanlardan insanlara geçen zoonoz hastalıklarının kontrolü yapılıyor. Böylelikle kontrolsüz üreme önleniyor.

Belediye bünyesinde 4 personel ile birlikte yapılan çalışmaları anlatan Bergama Belediyesi Veteriner Hekimi Mahmut Aslankan, "Amacımız, sahipsiz canlarımızı bakım evine alarak gerekli tedavilerini yapmak. Kısırlaştırmalarını tamamlayarak sahipsiz hayvanlar popülasyonunu kontrol altına alabilmek. Burada öncelikle kısırlaştırma işlemini gerçekleştiriyoruz. Kulaklarına küpe takıyoruz. Kuduz aşısı, iç ve dış parazitlerine bakıp doğal yaşam alanına geri bırakıyoruz. Bunun harici trafik kazaları ve çeşitli nedenlerle gelenleri tedavi ediyoruz. Buraya gelen canlarımız rahat etsin diye, gönüllülerin de desteği ile bütün padoklarımıza branda çekildi. Park ve barınaktaki suluklarımız yenilendi" dedi.

CHP'li Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ise ilçedeki başıboş hayvanların kontrol altına alındığını ve iklim koşulları da gözetilerek rahat etmelerinin sağlandığını ifade etti.

BERGAMA (İzmir), (DHA)

Editör: Haber Merkezi