Bergama'da 81 yıldır kesintisiz devam eden Türkiye'nin ilk yerel festivali, tarihi Bergama kermesi 5 gün sürecek. Konserler, tiyatro gösterileri, sportif karşılaşma ve halk dansları gösterilerinin yer alacağı kermes etkinlikleri Asklepion Antik Tiyatro başta olmak üzere, Bazilika Bahçesi, Cumhuriyet Meydanı, Bergama Kültür Merkezi BerKM ve Gülpark Amfi Tiyatro'da gerçekleştirilecek.

Bergama Belediyesi tarafından düzenlenen ve 17 Mayıs Çarşamba günü geleneksel kermes yürüyüşü ile başlayacak etkinliklerde bu yıl Türk tiyatrosunun usta ismi Genco Erkal ile Tülay Günal, özgün müziğin güçlü ismi Hüseyin Turan, popçu Emre Altuğ, Türk Sanat Müziği'nin sevilen sanatçısı Dilek Türkkan, Karadeniz müziği gruplarından İmera, Boğaziçi Gençlik Korosu, Grup Sonraki İstasyon ve Sinan Efe Aksoy, yazar Emre Kongar, Ege'nin ünlü grubu Aegean Band, Krassimir Avromov ve Nurten Ünsev isimleri dikkat çekiyor. Romanya, Makedonya ve Yunanistan'ın halk oyunları toplulukları, yerel müzik grupları, Bergama kılıç kalkan ekibi gösterilerinin de yer alacağı kermeste Bergama'nın 70'lik delikanlılarından kurulu Çılgınlar Orkestrası da bir konser verecek. Çamdibi Bandosu ise Balkan Gecesi Konseri ile sahne alacak. Kermes boyunca Bergama konserler, halk oyunları, sergiler, tiyatro gösterileri, ata sporları ve yerel grupların müzik dinletileri ile şenlenecek.

CHP'li Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bergama'da kültür, sanat ve fikirlerin hep bir sonraki nesile aktarıldığını belirterek "13 Nisan 1934 tarihinde ilçemizi onurlandıran Ulu Önder Atatürk'ün armağanı olan kermesi 81. kez düzenliyoruz. Çağdaş cumhuriyetimizin üzerine kara bulutların çöktüğü dönemlerde dahi sönmeyen kermes ışığı ile bu ülkede yaşayan tüm insanlarımızı Bergama'ya davet ediyorum" dedi.

Editör: Haber Merkezi