Bergama'da hayırsever işadamı Mithat Öztüre'nin yapımını üstlendiği Dr. Faruk İlker Bergama Devlet Hastanesi ek binası için temel atma töreni düzenlendi. Törene AKP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Nükhet Hotar, AKP İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir İl Sağlık Müdürü Ayhan İzzettinoğlu, Bergama Kaymakamı Osman Canatan, Kınık Kaymakamı Faik Oktay Sözer, CHP'li Bergama Belediye Başkanı Mehmet Göneç, AKP'li Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, işadamı Mithat Öztüre ve ailesi ile vatandaşlar katıldı.

Toplam 2 bin 100 metrekare alanda inşa edilecek ek binanın bodrum katında eczane ile birlikte biyokimya, mikrobiyoloji ve pataloji laboratuvarı, zemin katında acil servis, ilk iki katında yataklı servis, üçüncü katında ise 15 yataklı Yoğun Bakım servisi yer alacak. Binanın 12 ay sonra hizmete girmesinin planlandığını belirten hayırsever işadamı Mithat Öztüre, "5 sene önce ciddi bir rahatsızlık geçirmiştim. Tedavi olmak için bu hastaneye geldim. Benimle çok güzel ilgilenip tedavimin başarılı sonuçlanması için herkes elinden geleni yaptı. Sağlığıma kavuştum ve bu hastaneye borcumu ödemeye karar verdim. Ek poliklinik binası 2013 yılında açıldı. Manyetik Rezonans yani MR cihazını da hastaneye kazandırmaya söz verdik. Bugün yine 5 katlı yapılacak olan binanın temelini atıyoruz. Ömrüm yettiği sürece Bakırçay halkının hizmet aldığı bu hastaneye yardımlarım devam edecek" dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Nükhet Hotar ise 14 yıllık AKP iktidarında Türkiye ve İzmir'de sağlık alanında verilen hizmetler ile ilgili rakamlar paylaştı.

İzmir Valisi Erol Ayyıldız hayırsever işadamı Mithat Öztüre ve eşi Necla Öztüre'ye teşekkür ederek çiçek verdi.

Konuşmaların ardından tüm protokol üyelerinin katılımıyla temel atma töreni yapıldı.

Editör: Haber Merkezi