Bergama Demokrasi Platformu, İsrail’in 10 Mayıs'tan bu yana Filistinlilere karşı düzenlediği kanlı saldırılar karşısında basın açıklaması düzenledi.

Bergama Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen basın açıklaması, platform adına Yusuf Gunt tarafından okundu. Açıklama öncesi grup tarafından "Katil ABD Ortadoğu'dan defol!", "Filistin'e özgürlük", "Filistin halkı yalnız değildir", "Yaşasın özgür Filistin" yazılı dövizler açıldı.

Yapılan açıklamada; “İşgalci katil İsrail, Filistin halkına karşı saldırılara devam ediyor. Yaşlı, genç, çocuk demeden savunmasız halka karşı yapılan katliama varan saldırıların bir an önce sona erdirilmesini istiyoruz. Bu saldırıların sorumlusu Ortadoğu’yu kana bulayan emperyalist ABD işbirlikçisi İsrail ve onların taşeronu ülkelerdir. Soykırıma varan saldırılar 70 yıldır sürmektedir. Bu saldırılar bağımsızlık mücadelesi veren Filistin halkına boyun eğdiremedi” 

“Filistin direnişi ve mücadelesi bir halkın ölümcül silahlarla bile yok edilemeyeceğini göstermektedir. Katil ABD, İsrail ve taşeronu devletler Filistin halkının bağımsızlık mücadelesini engelleyemeyecektir. Doğu Kudüs'te savunmasız halka saldırarak meşruiyet sağlanamaz. Katil İsrail'in direnen Filistinlilerin mücadelesini kırmak için sürdürdüğü saldırılar ve bu saldırılara ses çıkarmayan ABD ve AB emperyalistleri de susan ortağıdır”

“Ayrıca göstermelik açıklamalarla İsrail karşıtlığı yapan, ama İsrail'le askeri ve ekonomik anlaşmaları yapmaya devam eden AKP'ye ve siyasi iktidara sesleniyoruz. İsrail ile yapılan tüm ikili anlaşmaları iptal ediniz ve gerçekten Filistin halkının yanında olduğunuzu gösteriniz. Ortadoğu'ya kan ve gözyaşından başka bir şey getirmeyen Emperyalist ABD ve ortakları derhal Ortadoğu’dan çekilmelidir. Direnen Filistin Halkının Yanındayız. Direnen Filistin Halkına selam olsun” sözlerine yer verildi.

KAYNAK: AJANSBAKIRÇAY
Editör: Haber Merkezi