Bergama Belediyesi, okulların kapanması ile birlikte “Karneni Getir Kitabını Götür” etkinliği düzenleyerek karne heyecanı yaşayan çocuklara 2 bin adet kitap hediye etti.

2 BİN ÇOCUĞA 2 BİN ADET KİTAP

Yaz tatillerinde kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla düzenlenen etkinlik Bergama Belediyesi Çocuk Kulübü ve Bergama Araştırmaları Kütüphanesi organizasyonu ile gerçekleştirildi. Yaz tatiline giren ve karnesini gösteren bütün çocuklara 1 adet kitap hediye edildi. 2 bin çocuğa 2 bin adet kitabın hediye edildiği etkinlikte Bergama Araştırmaları Kütüphanesi’ne aileleriyle birlikte gelen çocuklar kitap alabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu.

AMAÇ ÇOCUKLARIMIZIN DAHA ÇOK KİTAP OKUMALARINI SAĞLAMAK

Çocukları kütüphaneyle tanıştırmak ve yaz tatilinde daha çok kitap okumalarına teşvik etmek amacıyla bu etkinliği düzenlediklerini belirten Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, “Çocuklarımızı yaz tatilinde kitap okumaya teşvik etmek amacıyla bu etkinliği düzenledik. Kitap dağıtımını da, Bergama Kültür Merkezi BerKM’de bulunan kütüphanede gerçekleştirdik. Burada yapmamızın amacı da çocuklarımızın kütüphane ile tanışmalarını sağlamak” dedi.

GELECEĞİMİZİN VE CUMHURİYETİMİZİN GÜVENCESİ

Başkan Gönenç ayrıca; “Bir amacımızda ülkemizin geleceğini gençlere ve çocuklara emanet eden Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün belirttiği gibi okuyan nesiller yetişmesine katkı koymak. Çünkü geleceğimizin ve Cumhuriyetimizin güvencesi onlar. Bu vesileyle yıl boyunca büyük çabalar harcayarak eğitim dönemini tamamlayan tüm çocuklarımıza ve öğretmenlerimize iyi tatiller diliyor, bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

13 HAZİRAN’ A KADAR SÜRECEK

Bergama Araştırmaları Kütüphanesi sorumlusu Aydın İleri ise, “Karneni Getir Kitabını Götür” etkinliği için karnesiyle beraber Bergama Araştırmaları Kütüphanesine gelen çocukların 13 Haziran’a kadar hediye kitaplarını alabilecekleri de belirtti. İleri ayrıca uzak köylerdeki öğrencilerin kitaplarının, kitap talep eden muhtarlar üzerinden dağıtılacağını söyledi.

Editör: Haber Merkezi